Ķīnas valdība ir nosūtījusi pusmiljonu karavīru, lai tie palīdzētu iedzīvotājiem, kas kļuvuši par sala un sniega upuriem. Ķīnas centrālajā un austrumu daļā jau kopš 10.janvāra vērojams spēcīgs sniegs, kas paralizējis transporta pārvietošanos pirms Jaunā gada brīvdienām pēc Mēness kalendāra.
Dažos reģionos iedzīvotāji palikuši bez pārtikas un elektroenerģijas piegādēm, raksta BBC. Otrdien tika sasaukta valdības sēde, lai lemtu, kā rīkoties tālāk, un par prioritāti izvirzīta elektroenerģijas piegādes nodrošināšana, sakari un transporta satiksme, lai arī cik daudz pūļu tas prasītu.

Amatpersonas arī atvainojās iedzīvotājiem, kuri sabiedriskā transporta satiksmes traucējumu dēļ nav spējuši nokļūt mājās pirms brīvdienām.

Sniega vētras, kās sākās 10.janvārī, ir spēcīgākās pēdējā pusgadsimta laikā un ietekmē 80 miljonus cilvēku 14 provincēs. Visvairāk skartās ir centrālās provinces Hunaņa un Hubeja, bet viegli neklājas arī austrumu provinču iedzīvotājiem. Līdz šim dzīvības zaudējuši vismaz 50 cilvēki, sagrautas mājas un sabojātas lauksaimniecībā izmantojamās platības.

Lai palīdzētu iedzīvotājiem, visvairāk skartajās provincēs izvietoti 158 000 karavīru un 303 000 paramilitāro spēku pārstāvju, uz lielākajiem ceļiem satiksmes plūsmu kontrolē gandrīz miljons policistu. 7.februārī sākas nacionālās brīvdienas, un miljoniem iedzīvotāju cenšas atgriezties mājās, lai būtu kopā ar ģimeni. Daudzās dzelzceļa stacijās pārtraukta biļešu tirdzniecība, un pārsalušie ceļotāji ir iesprostoti, tāpēc valdība izdevusi oficiālu aicinājumu migrantiem šoreiz atturēties no ceļošanas plāniem. Pagaidām meteorologi neziņo par gaidāmu laika apstākļu uzlabošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!