Psiholoģiskas vardarbības dēļ kādai Ziemeļvalstu ģimnāzijas sestās klases skolniecei nācies bēgt no skolas, jo vairāki klasesbiedri par viņu ilgstoši ņirgājušies un centušies arī fiziski aizskart. Meitenes vecāki notikušajā vaino skolu un portālu draugiem.lv, kur ilgstoši meitene izsmieta; Ziemeļvalstu ģimnāzijas vadība pārmetumus noraida, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Kā norāda laikraksts, meitene mācības Rīgas skolā uzsākusi 2006.gada septembrī, kad viņas vecāki no Līvāniem pārcēlās uz Rīgu. Šajā mācību gadā skolā meitenei radušās problēmas – meitene sastrīdējusies ar vienu no klasesbiedrenēm, vēlāk klasesbiedri sākuši ņirgāties par viņas izcelsmi. Meitenes bilde tika ievietota kādas klasesbiedrenes profilā, kur nedēļu viņas mācību biedri par meitenei un viņas izcelsmi ņirgājušies.

Meitenes klasesbiedri viņai veltījuši tādus komentārus kā "izp..* krievu m.. kas uz Rīgu no savas sūdu valstības Latgales atvilkusies un piesmirdinājusi te visu Rīgu! Suteneru mīlulīte, b* .., man vnk nāk vēmiens uz viņu paskatoties" vai "šitā p..* ir totālākā krople j..*, bet vispār kas tā par kropli pat klibot nemāk? Tad jau drīzāk kaut kāda s..* m..*". Tāpat meitenei veltīti šādi komentāri: "Tavs zirga ģīmis jau visiem krīt uz nerviem bomze!! Tu vispār visu pēr tikai uz atlaidēm un par to tik ruhnā tu losene!!! Un tavas kustības ko tu dejo hiphopā izskatās drausmīgi."

Pirms tam klasesbiedrenes esot viņai arī spērušas, kā arī apķēpājušas somu, laikrakstam stāstījusi meitene. Laikā, kad viņas fotogrāfija bija ievietota klasesbiedrenes profilā, viņa slimojusi. Meitene rakstījusi draugiem.lv administrācijai par viņas fotogrāfijas izmantošanu svešajā profilā un ievietotajām rupjībām. Pēc slimošanas meitene Ziemeļvalstu ģimnāzijā vairs nav atgriezusies, bet vecāki nodrošinājuši viņai iespēju mācīties vecajā skolā Līvānos.

Par notikušo ir sašutuši meitenes vecāki, kas informējuši Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centru (RBTAC). Tas savukārt uzrakstījis iesniegumu Valsts policijai. "Tā nav tikai emocionāla vardarbība, meiteni klasesbiedri vairākkārt aizskāra, tā bija izteikta vajāšana. Manuprāt tā bija simtprocentīga skolas atbildība, ka nepamanīja problēmas. Arī portāla atbildība, ka pieļāva tādiem tekstiem atrasties dienām ilgi," laikrakstam pauž RBTAC vadītājs Jānis Gulbis.

Savukārt Ziemeļvalstu ģimnāzijas direktore Dzintra Kohva laikrakstam noraida pārmetumus par skolas atbildību: "Nekad neviena skola nespēs atbildēt par to, ko bērns dara mājās, uz ielas vai kādā Vecrīgas krogā. " Pie bērnu agresijas, viņasprāt, vainojama kopējā situācija valstī – 'kamēr ministri viens otru apķengās publiski, kamēr televīzijā un internetā būs negatīva informācija, nekas nemainīsies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!