Pirmdien Ukrainā, bet otrdien Gruzijā sākas armijas manevri, kuros līdzās citu valstu bruņotajiem spēkiem piedalās arī ASV karavīri, pavēstīja Kijevas un Tbilisi amatpersonas.

Ukrainas piekrastē Melnajā jūrā notikusi NATO manevru "Sea Breeze-2008" atklāšanas ceremonija, paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāve.

NATO manevri "kopumā Eiropā palielinās politisko un militāro spriedzi", Maskavā norādīja Krievijas parlamenta augšpalātas spīkers Sergejs Mironovs.

Manevri "Sea Breeze-2008" ilgs līdz 26. jūlijam, tajos līdzās ASV un Ukrainas bruņotajiem spēkiem piedalās arī Armēnijas, Azerbaidžānas, Beļģijas, Dānijas, Francijas, Grieķijas, Gruzijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Maķedonijas un Turcijas karavīri.

Šie manevri notiks galvenokārt Odesas un Nikolajevas apgabalā, kā arī Krimā. To galvenais mērķis ir izstrādāt daudznacionālo štābu un spēku darbību atbilstoši NATO standartiem miera uzturēšanas operāciju plānošanas un īstenošanas laikā.

Savukārt otrdien Gruzijā sāksies armijas manevri "Immediate Response-2008", un tajos piedalīsies ASV un Gruzijas, kā arī Armēnijas, Azerbaidžānas un Ukrainas karavīri, pavēstīja Gruzijas Aizsardzības ministrijas pārstāve Nana Intskirveli.

ASV un Gruzijas kopīgās mācības notiks Vaziani armijas bāzē, kas atrodas100 kilometru attālumā no Krievijas robežas. Manevros piedalīsies 1650 karavīru, paskaidroja pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!