Tiesībsarga atzinums, ka skolēnu mācību grāmatu iegāde par vecaku līzekļiem ir pretrunā ar Satversmi, ir arguments izglītības attīstības sekmēšanai, uzskata izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

"Profesionāls un tiesiski pamatots vērtējums un priekšlikumi izglītības pilnveidei ir apsveicami un tie ir nozīmīgi argumenti, lai uzlabotu situāciju šajā jomā, vienlaikus - nodrošinot tai atbilstošu finansējumu," pēc iepazīšanās ar Latvijas Republikas Tiesībsarga atzinumu pārbaudes lietā „Vai mācību grāmatu iegāde par skolēnu ģimeņu līdzekļiem ir pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmes 112.pantā noteikto?" savu viedokli pauda Koķe.

Ministre savā paziņojumā norāda, ka Tiesībsarga atzinums ir būtisks arguments, īpaši laikā, kad izglītība valstiskā līmenī izvirzīta par vienu no prioritātēm.

Regulāri viesojoties dažādās skolās visos Latvijas reģionos, Koķe ir pārliecinājusies, ka pašvaldības, pildot tiesību aktos noteiktos uzdevumus, atbildīgi izturas pret izglītības procesa organizēšanu un nodrošināšanu savā teritorijā. Ministre atzinīgi novērtē ikvienas pašvaldības ieguldījumu izglītībā, tajā skaitā - saistībā ar mācību grāmatu iegādi. Turklāt, lielākajā daļā skolu, ko ministre apmeklējusi, pateicoties valsts un pašvaldības atbalstam, skolu bibliotēkas pilnā apjomā nodrošinātas ar vajadzīgajām mācību grāmatām.

Izglītības un zinātnes ministrija, strādājot pie nākamā gada budžeta projekta, mācību literatūras iegādei pieprasījusi 1,9 miljonus latu, lai nodrošinātu normatīvā noteiktos 7 latus uz vienu skolēnu un pedagogu mācību grāmatu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!