ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss ir piekritis palikt amatā pēc jaunievēlētā prezidenta Baraka Obamas stāšanās amatā 20.janvārī, otrdienas vakarā vēstīja vairāki ASV mediji.
Interneta izdevums "Politico", telekanāli "ABC News" un CNN ziņo, ka augstu vērtētais Geitss paliks amatā uz vismaz pirmo Obamas pilnvaru termiņa gadu un realizēs karaspēka izvešanas no Irākas politiku.

"Vienošanās ir noslēgta," "ABC News" citē sarunu procesam tuvu stāvošu avotu, un oficiālu paziņojumu Obamas komanda izplatīs nākamnedēļ.

"Politico" vēsta, ka nākamajā nedēļā tiks paziņots par virkni Obamas izraudzītajiem cilvēkiem nacionālās drošības amatos, un viens no tiem būs bijušais NATO spēku galvenais komandieris ASV armijas ģenerālis Džeimss Džonss, kurš būs padomnieks nacionālās drošības jautājumos.

Obamas padomniece ārpolitikas jautājumos Sjūzena Raisa tiks nominēta par ASV vēstnieci ANO, bet atvaļinātais admirālis Deniss Blērs kļūs par nacionālās izlūkošanas direktoru.

Bijušais padomnieka vietnieks nacionālās drošības jautājumos Džeimss Steinbergs tiks izvirzīts par vietnieku Hilarijai Klintonei, kura izraudzīta valsts sekretāra amatam.

Jau ziņots, ka par Obamas padomnieci ekonomikas jautājumos kļūs Kalifornijas universitātes ekonomikas profesore Kristīne Romera. Finanšu ministra amatu ieņems Federālo rezervju bankas vadītājs Timotijs Gaitners. Par Baltā nama preses sekretāru Obama izvēlējies Robertu Gibu, kurš viņam palīdzējis priekšvēlēšanu kampaņas laikā, bet prezidenta pārstāvis Kongresā būs Filips Skiliro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!