Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) neplāno atkāpties no Ministru prezidenta amata, uzsverot, ka par viņa atrašanos amatā atbildību uzņemas Saeima, nevis Valsts prezidents. Godmanis gatavs "nopietni pārdomāt demisionēšanu", ja Zatlers to pieprasīšot, taču uzsver, ka patlaban valdības maiņai nav īstais laiks, jo jāpieņem virkne valstij nepieciešmu lēmumu.
Godmanis piektdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma" netieši norādīja, ka gala lēmumu par viņa atrašanos amatā pieņem Saeima. "Tā ir tā izvēle, kas jāpieņem," sacīja Godmanis.

Pēc Godmaņa domām, Zatlers piektdien esot pārpratis koalīcijas lēmumu - jautājums par Ministru kabineta reorganizāciju esot nevis atmests, bet atlikts uz laiku. "Viņš uztvēra to, ka mēs neko nedaram," sacīja Godmanis, uzsverot, ka tā viss neesot.

Premjers skaidroja, ka koalīcijas sarunās politiķi nonākuši pie secinājumiem, ka nebūtu cilvēku, kas spētu uzņemties jauno apvienoto ministriju vadību, taču situācija prasa, lai tām patlaban būtu rīcībspējīgi vadītāji. Arī zemkopības ministra amatam neoficiāli ieteiktais alus darītājs Jānis Dūklavs, ko premjers personiski pazīstot, sacījis, ka būtu gatavs nākt valdībā, ja tā nemainās un paliek pašreizējā sastāvā.

Godmanis arī atkārtoti uzsvēra, cik svarīgi lēmumu jau nākamnedēļ un tuvāko nedēļu laikā ir jāpieņem valdībai, tajā skaitā par sindicētajiem kredītiem un valsts budžeta grozījumiem. "Jāaizmirst visi starppartiju konflikti un strīdi. Pretējā gadījumā mēs nespēsim strādāt tajā režīmā, kas palsiktinās katru dienu," sacīja Godmanis.

Jau vēstīts, ka Zatlers piektdien vakarā izsūtīja rakstisku paziņojumu, kurā norāda, ka Godmanis zaudējis viņa uzticību. Šāds paziņojums tapis pēc piektdien no rīta notikušās koalīcijas sanāksmes, kurā valdošās partijas nolēma nesamazināt ministriju skaitu un nemainīt pārraudzības sfēras. Ministru kabineta reorganizācija bija viena no prasībām valdībai, ko Zatlers izvirzīja pēc 13.janvāra grautiņiem. Prasību neizpildes gadījumā Zatlers solīja rosināt tautas nobalsošanu par 9.Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!