"Mēs nebūsim šīs valdības gāzēji," sestdien intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atzina Tautas partijas (TP) pārstāvis, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).
Zalāns gan piekrita sava partijas biedra, iekšlietu ministra Mareka Segliņa pieļāvumam, ka kritiskā situācijā varētu rasties nepieciešamība konstruēt jaunu valdību, atzīstot laikrakstam, ka arī viņš domā, ka runāt šādā gadījumā vajadzētu ar visiem, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) aicinot pie sarunu galda kā pēdējos. Zalāns norādīja, ka tieši ar šo partiju koalīcijas ietvaros bijis visvairāk grūtību. "Nevar taisīt savu politiku uz citu rēķina, ja esam vienā valdībā," pauda Zalāns.


Savukārt runājot par valdības reorganizācijas plānu, atteikšanās no kura piektdien izsauca asu Valsts prezidenta reakciju, Zalāns laikrakstam skaidrojis, ka TP nevarēja piekrist Ministru prezidenta trešdien publiskotajam pārveides plānam, kas paredzot, pēc TP domām, šauras pārvērtības, proti, vienkāršu četru ministru posteņu likvidāciju, neraugoties uz ārējiem apstākļiem. Pēc Zalāna teiktā, no šī plāna neizriet, ka valdība sāks strādāt labāk, tāpēc "savā plāna variantā mēs nerunājām par krēsliem, bet par darbiem. Ja diskusija būs "par krēsliem", tā beigsies ar strupceļu, un sabiedrība stipri no tā nogurusi, kaut gan interesējas, kurš kuru vietu varētu aizņemt. Jādiskutē, kuras ministrijas apvienojot būtu lielāks efekts, nevis par personālijām un to, kuras partijas apsaimniekošanā kritīs attiecīgais lauciņš", laikrakstam paudis ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!