Valsts prezidenta Valda Zatlera izteiktā neuzticība Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) ir ļoti spēcīgs paziņojums, kas faktiski parāda, ka, visticamāk, kaut kad drīzumā būs jādomā par jaunu valdību, uzskata Tautas partija (TP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.
Kučinskis sacīja, ka izšķiroša būs pirmdiena, kad notiks Zatlera un premjera tikšanās, pēc kuras TP varētu lemt par savu rīcību.


"Šobrīd nav iespējams prognozēt, kas notiks ar valdību, jo šis paziņojums no Zatlera puses ir nopietnākais paziņojumus, kāds ir bijis pēdējā laikā," uzsvēra TP pārstāvis.


Kučinskis domā, ka situācija esot Godmaņa rīcības sekas, jo premjers nevar vienlaicīgi valdību reorganizēt, runāt par funkcijām un vienlaicīgi sadalīt amatus, kas kuram būs.


Jau ziņots, ka piektdien, komentējot koalīcijas partneru lēmumu atteikties no valdības reorganizācijas plāniem, Zatlers paziņoja, ka "Ministru prezidents Ivars Godmanis ir zaudējis manu uzticību", skaidrojot savu pozīciju ar faktu, ka Ministru prezidents trīs dienu laikā diametrāli pretēji ir mainījis savu viedokli par paša izstrādāto valdības un valsts pārvaldes restrukturizācijas plānu.


Koalīcijas partneri vienojās šobrīd neveikt izmaiņas valdībā. Kā žurnālistiem pēc valdību veidojošo spēku tikšanās sacīja Godmanis, šāds lēmums pieņemts, jo līdz gaidāmajiem Latvijas valsts budžeta grozījumiem neesot iespējams veltīt nevienu brīdi politiskām pārmaiņām. Pašlaik kā prioritāte izvirzīta ekonomika un finanšu jautājumi. Pēc Godmaņa teiktā, valsts budžeta grozījumi plānoti aprīļa sākumā, iespējams, nedēļu pēc Lieldienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!