Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) aicina cilvēkus domāt pozitīvi un neieslīgt grūtsirdībā, portālu "Delfi" informēja SVA Komunikācijas daļas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Auzāne .
SVA mājas lapā izveidota sadaļa ar nosaukumu "Domā pozitīvi!", kurā atrodami speciālistu ieteikumi garīgās veselības veicināšanai. Tāpat sadaļā apkopota pozitīvi domājošu cilvēku ikdienas pieredze dažādu negāciju un problēmu risināšanā un pārvarēšanā.

SVA aicina ikvienu rakstīt uz elektronisko adresi domapozitivi@sva.gov.lv un dalīties savās pārdomās par to, kā skatījums uz dzīvi var ietekmēt pašsajūtu, attiecības ar tuviniekiem, draugiem un darba kolēģiem. Iespējams arī uzdot jautājumus SVA sabiedrības veselības analītiķēm - psiholoģei Ievai Šlosbergai un psihoterapeitei, ārstei Guntai Jakovelai.

Ņemot vērā sabiedrībā valdošo saspringto gaisotni un pieaugošo depresiju, SVA speciālisti izstrādās ieteikumus dažādām vecuma grupām par to, kā atgūt labu pašsajūtu un rast dzīvesprieku, kā tikt galā ar raizēm un negatīvām emocijām, kur meklēt atbalstu, ja ar saviem spēkiem galā netikt.

SVA atgādina, ka pozitīva domāšana palīdz atgūt emocionālu līdzsvaru. Ja mēģināsim sev apkārt saskatīt pozitīvo, nevis tikai koncentrēties uz kļūdām un neveiksmēm, ja biežāk smaidīsim un veltīsim labus vārdus apkārtējiem - mazināsies sabiedrības negatīvais noskaņojums kopumā.

"Visos laikos un it īpaši šobrīd ir jāsaglabā uzticība mūžīgām un pārbaudītām vērtībām - pozitīvai domāšanai, veselīgai dzīvošanai un izpalīdzībai otram grūtā brīdī," pauž SVA direktors Uldis Līkops.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!