Jelgavas slimnīcas ārsts Vladimirs Karavecs papildus slimnīcas izrakstītajam 125 latu rēķinam pacientam pieprasījis vēl 50 latu "pateicību", trešdien ziņo raidījums "Tautas balss".

Kārļa sieva pirms vairākām nedēļām salauza kāju un ārstējas Jelgavas slimnīcā. Kāja gan veiksmīgi sadzijusi, taču izņemt dzīvesbiedri no slimnīcas nevarot, jo ārstējošais ārsts Kravecs pieprasot kukuli, norāda raidījums.

Reģistratūrā Kārlis noskaidrojis, ka par ārstēšanos jāmaksā 125 lati, taču ārsts pasaucis sirmo kungu maliņā un pateicis, ka papildus vajag samaksāt 50 latus. Reģistratūrā izsniedza rēķinu par 125 latiem un ārsta prasītie 50 lati tā arī nekur dokumentos neuzrādās, norāda "Tautas balss".

"Tautas balss" slēpto kameru ārsta kabinetā nofilmēja, kā Kravecs skolo Kārli, ka oficiālo rēķinu 125 latus viņš varot apmaksāt pa daļām. Kad Kārlis jautā: "Kā ar tiem 50 latiem?", dakteris bez liekām ierunām pasaka, ka tagad iedosiet, citādi vizītes pie ārsta būs daudz biežākas. Kārļa iedoto naudu Kravecs sarunas laikā ieslidina savā krūšu kabatā, nofilmēja "Tautas balss".

Pēc notikušā kabinetā ienākot raidījuma žurnālistei un operatoram, ārsts kādu mirkli paliek bez valodas. Pēc "Tautas balss" aicinājuma ārsts atdod Kārlim iepriekš paņemtos naudu. Uz jautājumu, par ko Kārlim jāmaksā 50 lati, tad dakteris norāda, ka tas par turpmāko ārstēšanos procesu.

Jelgavas slimnīcas galvenais ārsts Andris Ķipurs atzīst, ka Karavecs ir labs savā jomā, taču šāda rīcība ir nosodāma un nekāda priekšapmaksa un citi maksājumi nav pieļaujami. Galvenais ārsts atklāj, ka Kārlis ir pirmais, kas ziņo par kukuļņemšanu, un līdz šim šādas sūdzības par Kravecu nav saņemtas.

Administrācijas pārstāvis norāda, ka dakteris Kravecs ir labs ārsts un viņa profesionalitāte neesot apšaubāma, taču tas neatbrīvojot no kriminālatbildības.

"Tautas balss" informē, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs jau pieprasījis raidījuma nofilmētos materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!