Pa Vanšu tilta vantīm līdz tilta balsta virsotnei šodien uzkāpušais vīrietis - 35 gadus vecais Silards - šādā veidā vēlējies pievērst uzmanību savām sadzīviskajām problēmām. Kā informēja Rīgas Kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš, vīrietis policistiem apgalvojis, ka nav gatavojies nolēkt no tilta, bet gan plānojis pa vienas puses vantīm uzrāpties līdz tilta virsotnei un pa otras puses vantīm atkal tikt lejā.
Vanšu tilta ‘iekarotājs’ rada lielus sastrēgumus

Silards pašlaik ārstu uzraudzībā nogādās Psihiatriskajā slimnīcā, kur viņam tiks veikta psihiatriskā ekspertīze. Silards, kuram nav noteiktas dzīvesvietas, jau agrāk nonācis policijas redzeslokā un ir septiņas reizes tiesāts par zādzībām. Viņš esot psihiski nelīdzsvarots cilvēks.

Notikuma vietā uz tilta policija atradusi vīrieša atstātu vēstuli, kurā krievu valodā bija rakstīta dzeja par Dievu, kā arī minēts, ka gadījumā, ja viņš nokritīs, pēc kāda laika augšāmcelsies.

Pašlaik policija lemj, vai ir pamats ierosināt krimināllietu par vīrieša rīcību, rāpjoties pa tilta vantīm. Kā ziņots, kamēr vīrietis rāpās pa vantīm, tika slēgts tilts un vairākas stundas bija paralizēta transporta kustība lielā daļā pilsētas centra un Pārdaugavā.

Vīrietis uz Vanšu tilta vantīm tika pamanīts īsi pirms plkst.11. Vīrietim nonākot tilta balsta virsotnē, tur viņu sagaidīja Drošības policijas pretterorisma vienība "Omega" un pa tilta balsta iekšpusi nogādāja drošībā.

Kā notiekošo vērojošajiem žurnālistiem pastāstīja Bērziņš, "Omegas" darbinieki risinājuši pārrunas ar vīrieti. Vēl pirms nocelšanas no vantīm viņš pieprasījis minerālūdeni un četras kūkas - eklērus ar balto pildījumu. Policisti Sildaram ar trosi nolaida tikai minerālūdeni. Citas prasības vīrietis, atrodoties uz vantīm, neizvirzīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!