Vastserozā Igaunijā notikušais latviešu un igauņu tradicionālais mačs "turku futbolā", kas paredz piedzeršanos spēles laikā, beidzās ar neizšķirtu rezultātu - 3:3.
Alūksnes rajona Apes vīru komandas organizētājs Sandris Janušs aģentūrai BNS sacīja, ka šoreiz "uzvarēja draudzība", turklāt nevienu spēlētāju nenācās nonest no spēles laukuma, visi "paši nogāja".

"Turku futbola" noteikumi paredz, ka ik pēc piecām nospēlētām minūtēm katram spēlētājam jāizdzer 50 grami degvīna. Par katru iesisto bumbu katram vārtu guvēju komandas spēlētājam atkal jādzer 50 grami. "Katrā komandā bija seši spēlētāji un divi rezervisti. Tā kā mazāk izturīgos futbolistus jau laikus spēles gaitā nomainīja ar rezervistiem," sacīja Janušs.

Spēle ilgst divus puslaikus pa 30 minūtēm. Janušs stāstīja, ka mača laikā izdzertas 15 pudeles šņabja.

Apes vīri ar igauņiem jau piekto gadu jūlija beigās tiekas "turku futbola" mačā Igaunijas apdzīvotā vietā Vastserozā (pazīstama arī ar latvisko nosaukumu Jaunroze), kas atrodas pavisam netālu no Apes. Vietējie vīri iepriekš speciāli netrenējas un arī komandu nokomplektē pēdējā brīdī. Tas tāpēc, ka šīs sacensības drīzāk ir izklaide, nevis sports. Turklāt komandā iekļauj tikai pilngadīgus spēlētājus, ko nosaka "turku futbola" specifika.

Pirmajā mačā arī bijis neizšķirts rezultāts (2:2). Nākamās trīs reizes uzvarēja Apes vīri. Pērn spēles starp apeniešiem un igauņiem beidzās ar divu "kritušu" igauņu nonešanu no laukuma.

Futbols ir tikai viena no šā tradicionālā triju dienu ilgā pasākuma sastāvdaļām. Vastserozā šo izklaidi, kuras nosaukums ir "Pierobežas zaļumballe jeb neticamā nedēļas nogale" organizē atpūtas vietā, ko sauc par Mežabrāļu saimniecību. Svētku laikā notiek jautras sacensības dažādos sporta veidos, ko papildina koncerti un balle. Svētkos skan arī igauņu un latviešu tautasdziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!