Cēsu rajona atpūtas kompleksā “Rakši” kamieļu pārim pirmdien plkst. 16.00 piedzimusi kamieļmeitene, informē atpūtas kompleksā.

Fotogalerija

Dzemdības noritēja raiti un šobrīd jaunā māmiņa Fatima un viņas 30kg smagā un 1,20m garā kamieļu meitiņa aprod ar jaunajiem dzīves apstākļiem speciāli viņām paredzētā mājvietā.

Parasti mierīgā Fatima pirmdien izcēlās ar tramīgu uzvedību, brīžiem nobirdinot kādu asaru –dzemdību sāpes acīmredzot bija manāmas laikus, lai gan mazulītes piedzimšanas process Rakšu dzīvnieku pārzines Ances uzraudzībā ilga vien četrdesmit minūtes. Arī jaunais tēvs Sahibs dzemdībās bija līdzās Fatimai, tomēr īpaši uzmundrināt jauno māmiņu tam neizdevās.

Kamieļu sieviešu kārtas pārstāves nereti pēc dzemdībām pauž apjukumu, nespējot pieņemt jauno mātes lomu, kas apstiprinājās arī šoreiz – Fatimas sākotnējā attieksme pret bērnu šķita pat mazliet agresīva. Pēc pāris stundām situācija uzlabojās, tomēr pirmo piena porciju mazulītei nācās uzņemt ar pudelītes palīdzību. Rakšu saimnieks Kristaps Blaus skaidro, ka var paiet pat sešas stundas līdz brīdim, kad kamieļu mamma ir gatava pati pieņemt un barot savu bērnu. Savukārt, kad tas ir noticis, kamieļu māte kļūst par izteikti gādīgu māmiņu. Kamieļi bez mammas piena var iztikt sākot no 4 mēnešu vecuma, bet zāli kā papildu barību tie sāk ēst 2-3 mēnešu vecumā.

Kamieļu mazulis piedzima 15. grūtniecības mēnesī, bet aktīvi gaidīts tika jau kopš Jāņiem – Kristaps Blaus atzīst, ka Latvijā nav visai daudz kamieļu grūtniecības ekspertu un sākotnējais dzemdību datums iespējams tika noteikts mazliet pārsteidzīgi, tomēr vērā jāņem fakts, ka divkupru kamieļu grūtniecības ilgums ir 12-15 mēneši un šie dzīvnieki paši spēj pieregulēt dzemdību termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!