Foto: DELFI Aculiecinieks
SIA "Domenikss", kas ir "Daimler Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvis Latvijā, 4,4 hektāru lielā teritorijā Salaspilī 2007. gadā sāka būvēt lielāko tirdzniecības un servisa centru Baltijas valstīs. Piecus gadus vēlāk iecere pārvērtusies par bīstamu graustu, piektdien vēsta "Rīgas Apriņķa Avīze" (RAA).

Būvlaukumā darbi apstājušies un skats uz nepabeigto iespaidīgo būvobjektu, kura platība ir 16 000 kvadrātmetru, nav pievilcīgs. Apjoztais žogs ir sabojāts. No Salaspils daudzdzīvokļu mājām bīstamo būvi ar ļodzīgām koka kāpnēm un dziļām lifta šahtām šķir tikai Daugavpils šoseja, norāda laikraksts.

SIA "Domenikss" ģenerāldirektors Viktors Troicins RAA skaidrojis, ka projekts ekonomiskās krīzes laikā iesaldēts: "Teritorijas attīstīšana aizvien ietilpst mūsu uzņēmuma ilgtermiņa plānos, un, iestājoties labvēlīgai ekonomiskajai situācijai, projekts tiks pilnībā pabeigts. Tā Salaspils iegūs stabilu uzņēmumu, kas nodrošinās vietējos iedzīvotājus ar darbavietām un valsti ar papildu nodokļu ieņēmumiem."

Vērienīgajam projektam attīstīties neļaujot sarežģītā ūdens un kanalizācijas tīklu izbūve. "Projekta realizācija noritētu ātrāk, ja ūdens tīklu infrastruktūra no Salaspils novada domes puses būtu sakārtota. Jau līdz šim esam veikuši apjomīgas investīcijas, sākot celtniecības darbus un investējot infrastruktūrā," norādījis Troicins.

Salaspils novada pašvaldības SIA "Valgums-S" valdes loceklis Staņislavs Anošins savukārt RAA norādījis – ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgumu izbūve SIA "Domenikss" centram Eiropas Savienības (ES) projekta ietvaros nav iespējama, jo finansējumu ES līdzfinansētā projektā iespējams piesaistīt tikai būvēm, kas uzceltas līdz 2004. gadam. Bet pašvaldības līdzekļi šādiem mērķiem nav paredzēti.

"Apbūves gabals atrodas ārpus pilsētas dzīvojamā sektora, un nekāda papildu komunikāciju izbūve šajā pilsētas daļā nav plānota," sacījis Anošins. Uzņēmējam esot iespēja pieslēgties esošajiem maģistrālajiem tīkliem, pārbūvējot nelielu posmu kanalizācijas spiedvada un ūdensapgādes tīklu sistēmas un izbūvējot nepieciešamos savienojošos tīklu posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!