Foto: F64

Regates "The Tall Ships Races" dalībnieki atvadījušies no Rīgas, svētdien greznā parādē dodoties no Rīgas ostas Baltijas jūras līča virzienā. Tās dalībnieki dodas uz Ventspili, no kurienes tālāk mēros ceļu uz Ščecinu Polijā.

Lai novērotu burukuģu un jahtu regates "The Tall Ships Races" noslēguma posmu, uz Mangaļsalu devās ļoti liels skaits cilvēku. Tādējādi Sarkandaugavā un tās apkaimē izveidojās milzīgi sastrēgumi, bet pilnajos sabiedriskā transporta autobusos vairāki cilvēki gaisa trūkuma dēļ paģībuši, daudzi lūdza izlaist no autobusa, pirms sasniegts ceļa mērķis, novēroja "LETA Foto".

Jau vēstīts, ka sestdien regates interesentus priecēja krāšņs gājiens, kurā devās ap 3000 regates "The Tall Ships Races 2013" dalībnieku.

Gājiens notika maršrutā no Eksporta ielas pa 11.novembra krastmalu gar Rātslaukumu, pa Kaļķu ielu, Raiņa bulvāri līdz Kongresu namam.

Savukārt sestdien vakarā par godu regatei notika grezna uguņošana.

Vērienīgo regati atklāja ceturtdien un tā ilgs līdz svētdienai, 28.jūlijam. Tiešraidē interesenti var vērot svarīgākos regates notikumus. Regatē piedalās vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm.

Pēdējo reizi šāds notikums Rīgā notika pirms desmit gadiem - 2003.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!