Foto: LETA
Godātie vēlētāji! Mēs, Latvijas Sociālistiskās partijas deputātu kandidāti uz Eiropas Parlamentu aicinām Jūs aktīvi piedalīties Eiropas Parlamenta deputātu vēlēšanās.

Neatsakieties no savām tiesībām un iespējām ietekmēt Eiropas Savienības politiku! Neatdodiet tās tiem, kas ir gatavi izmantot Jūsu tiesības, lai apmierinātu savas savtīgās intereses! Un nedomājiet, ka Eiropas Parlamenta deputāti ir vienkārši statisti, kas neko nevar ietekmēt. Var.

Saskaņā ar jauno Lisabonas līguma redakciju, Eiropas Parlaments ir ieguvis tiesības ietekmēt daudzus Eiropas Savienības tautu dzīves un darbības jautājumus. Pirmkārt, tās budžetu, kopējo lauksaimniecības politiku, Eiropas Savienības starptautiskos līgumus un budžeta naudas sadali.

Protams, Eiropas Parlaments izlemj tikai Savienības vispārējos jautājumus kopumā, bet tālāk katra Savienības dalībvalsts pieņem šos lēmumus vai ved sarunas ar Eiropas Savienību un Komisiju par īpašu noteikumu saņemšanu sev.

Vairums valstu ne tikai izmanto šo iespēju, bet arī iegūst šādus noteikumus.
Tajā pašā laikā, Jums, vēlētāji, ir jāsaprot, ka Eiropas Parlamenta deputāti pārstāv nevis Eiropas Savienības dalībvalsti kopumā, bet gan savu vēlētāju intereses. No kopējā deputātu skaita, kas ir ievēlēti no valsts, veidojas viss sabiedrības interešu spektrs un, tas nozīmē, visas valsts kopumā.

Deputātu arsenālā ir nonācis arī tāds instruments, kā pilsoņu iniciatīvas atbalsts par dzīves svarīgiem jautājumiem. Tāpēc ir jāsavāc ne mazāk kā vienu miljonu Eiropas Savienības pilsoņu parakstu. Jau ir tādas iniciatīvas realizācijas pieredze. Deputātu grupa, kur strādā mūsu deputāts, bet tagad atkal arī Eiropas Parlamenta jaunā sasaukuma deputātu kandidāts Alfrēds Rubiks, GUE/NGL pilnā sastāvā atbalstīja Eiropas Savienības pilsoņu iniciatīvu "Tiesības uz ūdeni" un kopā arī citu Eiropas Parlamenta politisko grupu deputātiem panāca, ka Eiropas Komisija izslēdza ūdens apgādi no plāna par jauna juridiska dokumenta-koncesiju direktīvas, kas paredz ūdens resursus nodošanu privātpersonām, izstrādi.

Tagad deputātu uzdevums ir turpināt savu ietekmi uz Eiropas Komisiju un Eiropas Padomi, lai nodrošinātu šo vēlētāju prasību izpildi, tā kā Eiropas koncesiju direktīva prasīs no visas Eiropas Savienības pašvaldībām turpināt sabiedrisko pakalpojumu privatizāciju. Tāpēc, ja ūdensapgāde netiks izslēgta no direktīvas, līgumus par ūdensapgādi varēs iesniegt konkursos Eiropas Savienības mērogā, tas dos iespēju stipriem starptautiskiem uzņēmumiem tos pārņemt, un liegt valsts iedzīvotājiem vai tās daļai piekļūt šiem dzīvei svarīgiem sabiedrības resursam. Šādu un līdzīgu problēmu Eiropas Savienības darbībā ir daudz. Mēs strādāsim, lai tās tiktu risinātas par labu cilvēkam, vēlētājam, nevis starptautisko karteļu un dažāda veida lielā biznesa pārstāvju labā.

Mums, Latvijas sociālistiskās partijas deputātu kandidātiem uz Eiropas Parlamentu, tieši šādi jautājumi, kas skar mūsu vēlētāju dzīves svarīgas problēmas, vienmēr ir bijuši un būs pirmajā vietā.

Starp tiem, absolūto prioritāti mēs atdodam jautājumiem par miera saglabāšanu, Eiropas un pasaules tautu darbaļaužu solidaritāti, sociālo taisnīgumu, vienlīdzību, patiesu demokrātiju (nevis "dubultstandartu demokrātiju"), cilvēktiesībām Eiropā un visā pasaulē.

Mēs darīsim visu iespējamo, lai aizstāvētu strādnieku, jaunatnes, bērnu, pensionāru un invalīdu tiesības.

Mēs rūpēsimies par medicīnas pakalpojumu attīstību, ārstēšanas un zāļu, izglītības un juridiskās palīdzības, dzīvojamās platības, elektroenerģijas un komunālo pakalpojumu cenu pieauguma kompensācijas pieejamību.

Aizstāvēsim nacionālo minoritāšu tiesības un prasīsim nepilsoņa statusa likvidēšanu Eiropas Savienībā, iestāsimies par tradicionālā ģimenes modeļa- vīrieša un sievietes savienības prestiža un lomas saglabāšanu sabiedrībā.

Mēs iestājamies par to, lai izskaustu nabadzību un sociālo atstumtību Eiropas Savienībā, kur visi varētu labi dzīvot un strādāt, kur valdītu miers un tautu draudzība.

Mēs esam par stingru starptautisko tiesību ievērošanu un to pārākumu visās cilvēka dzīves sfērās Eiropā un pasaulē.

Mēs aicinām simtiem tūkstošus, kas ne pēc savas gribas ir pametuši Dzimteni, Latviju, dodoties darba un iztikas līdzekļu meklējumos uz ārzemēm, atcerēties, kas, kādas politiskās partijas, atrodoties pie varas, noveda Latviju līdz tādam stāvoklim. Jūs jau arī paši zināt: viņi daudz sola, bet maz ko dara, lai veiksmīgi vadītu valsti un uzlabotu dzīvi Latvijā un Eiropas Savienībā kopumā.
Un tāpēc mēs arī gaidām Jūs vēlēšanās un ticam savstarpējai sapratnei!

Mūsu galvenais mērķis ir pārveidot Eiropas Savienību, valstu savienību par Tautu Savienību, radīt dzīves apstākļus katrā valstī, lai nevajadzētu masveidā pamest savu Dzimteni, meklējot darbu svešā valstī.

Gaidām Jūsu novērtējumu mūsu centieniem, dārgie vēlētāji!

Solām būt uzticīgi mūsu solījumiem un Jums piedāvātajiem plāniem! Mēs jau vairakkārt esam to pierādījuši ar savu darbu, valsts un sabiedrisko darbību.

Latvijas sociālistiskās partijas deputātu kandidāti uz Eiropas Parlamentu:

1.Alfrēds Rubiks 2.Jeļena Jakovļeva
3.Fridijs Bokišs 4.Normunds Grostiņš
5.Udo Pērsis
6.Tatjana Apanasova

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!