Foto: DELFI
Līgatnes dabas taku lācenes Ilzītes mājai – iežogojumam – saziedoti 6344 lati, neskaitot ziedojuma tālruni, par ko informācija būs zināma mēneša beigās, pastāstīja Gaujas nacionālā parka fonda valdes locekle Baiba Pavloviča.

Voljera izveidei kopumā nepieciešami vismaz 26 tūkstoši latu, lai Ilzīte varētu palikt Līgatnes dabas takās.

Pavloviča informēja, ka līdz šim ziedojuma kastītēs savākti 730 latu, 1515 latu ziedojis uzņēmums "Latvijas finieris", 640 latu – uzņēmums "Preiss būve", savukārt 3458 latus saziedojušas gan fiziskas, gan juridiskas personas.

Trešdien gaidāma arī Ilzītes 11.dzimšanas diena, tai par godu plkst.12 lācenei tiks pasniegta zvērkopes Velgas Vītolas gatavotā torte, kā arī citi cienasti.

Jau vēstīts, ka Ilzītei paredzēts izveidot jaunu iežogojumu. Plānots, ka parējie trīs lāči – Made, Mikus un Puika –, kad Ilzīte iegūs jaunu mājvietu, tiks pārvietoti uz viņas līdzšinējo iežogojumu.

Līgatnes dabas takas atklātas 1974.gada rudenī, tās izveidotas mežainu gravu apvidū, un apmeklētāji tajās var aplūkot dažādus Latvijā mītošus dzīvniekus, kā arī tuvējo apkārtni, uzkāpjot skatu tornī.

Meža dzīvnieki atvesti no dažādām Latvijas vietām, tie ir bijuši ievainoti vai arī pieradināti dzīvnieku mazuļi, kas nav spējīgi patstāvīgi atrast barību un izdzīvot bez cilvēku gādības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!