Līgatnes dabas takās līdz ar tumsas iestāšanos pārtraukti izmukušās lācenes Mades meklējumi un zvērkopji ķepaiņa meklēšanu atsāks otrdien no rīta.

Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis pastāstīja, ka lāča pēdas pirmdien vakarā manītas jau gabaliņu nostāk no voljera, kādā Gaujas līkumā, taču ir maz ticams, ka lācis nolems upi pārpeldēt. Otrdien līdz ar pirmo gaismu Mades meklējumi atsāksies.

Jau vēstīts, ka Līgatnes dabas taku lācene Made svētdien vakarā jau otro reizi gada laikā izkļuva no iežogojuma, izrokoties tam pa apakšu. Dzīvnieka pievilināšanai atkal izlikti kārumi.

Tieši ar pārtiku lācene tika atvilināta atpakaļ arī pērnā gada augustā. Made izmuka 17.augustā. Lācenes pēdas izdevās sadzīt nākamās dienas vakarā, kad viņa tika pamanīta pie kādas privātmājas, kur mielojās ar āboliem. Lācenei tika iešauta miegazāļu deva, bet tas nelīdzēja un dzīvnieks neaizmiga. Lāci atpakaļ uz voljeru izdevās atvilināt zvērkopei Velgai Vītolai, liekot lietā kārumus.

Līgatnes dabas takās ir divi voljeri, kuros dzīvo lāči - Mikus, Puika un Made, bet atsevišķā voljerā mitinās Ilzīte.

Iedzīvotāji tika aicināti ziedot naudu Ilzītes voljera iekārtošanai, jo tas savu laiku ir nokalpojis un vairs nav drošs. Marta beigās nepieciešamos līdzekļus - vairāk nekā 26 tūkstošus latu - izdevās savākt, un tika prognozēts, ka jau gada nogalē visi Līgatnes lāči varētu pārvākties uz jaunām mītnēm.

Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā. Takas izveidotas vairāk nekā kā piecu kilometru garumā, kur var novērot Latvijas faunai raksturīgos savvaļas dzīvniekus un putnus. Meža dzīvnieki atvesti no dažādām Latvijas vietām, tie ir bijuši ievainoti vai arī pieradināti dzīvnieku mazuļi, kas nav spējīgi patstāvīgi atrast barību un izdzīvot bez cilvēku gādības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!