No 26.aprīļa maršrutā Rīga – Stokholma - Rīga sāks kursēt vēl viens "Tallink" prāmis – "M/S Vana Tallinn". Līnijā Rīga - Stokholma turpinās kursēt prāmis "M/S Regina Baltica", līdz ar to nodrošinot ikdienas satiksmi starp abu pilsētu ostām, informē a/s "Tallink Latvija" pārstāvis.
"No 26.aprīļa pasažieriem un kravu pārvadātājiem vairs nebūs jāskaitļo, kurā dienā izmantot prāmju satiksmi no Rīgas uz Stokholmu, un atpakaļ uz Rīgu. Prāmis maršrutā Rīga – Stokholma – Rīga kursēs katru dienu, piedāvājot ceļojuma iespējas visu nedēļu. Otrs prāmis palielinās pieprasīto pasažieru, transporta un kravu pārvadājumu servisu. Papildus tiks nodrošināta arī saistītā satiksme ar citiem maršrutiem, piemēram, Tallink prāmju satiksme no Zviedrijas uz Somiju un Igauniju," stāsta "Tallink Latvija" izpilddirektors Hillard Taur.

"M/S Vana Tallinn" pirmais reiss maršrutā Rīga – Stokholma būs 26.aprīlī plkst. 17.30. no Rīgas pasažieru ostas. No Rīgas un Stokholmas prāmji "M/S Regina Baltica" un "M/S Vana Tallinn" pārmaiņus kursēs katru dienu pēc vienāda atiešanas un pienākšanas grafika. "M/S Vana Tallinn", tāpat kā "M/S Regina Baltica", kursēs ar Latvijas karogu.

Šobrīd "M/S Vana Tallinn" nodrošina satiksmi maršrutā Tallina – Helsinki. Turpmāk līnijā Tallina – Helsinki kursēs jaunais Tallink ātrgaitas prāmis "M/S Star". "M/S Vana Tallinn" pēdējais reiss šajā līnijā būs 4.aprīlī plkst. 20.15 no Helsinkiem. Laikā no 5. līdz 24.aprīlim tiks veikti darbi prāmja sagatavošanai Rīga – Stokholma līnijā.

"M/S Vana Tallinn" ledus klase ir 1 B. Prāmis, kura garums ir 153.5 m un platums 22.3 m, uzņem 800 pasažierus un transportlīdzekļus 730 līnijmetru garumā. "M/S Vana Tallinn" kursēšanas ātrums ir 18 mezgli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!