"Pasažieru vilciens" (PV) izsludinājusi konkursu par jaunu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iegādi, informēja PV.

Piedāvājumi iesniedzami līdz 2010.gada 9.februārim. Kopumā plānots iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus, savukārt iepirkuma otrajā daļā paredzēts iegādāties vēl 16 dīzeļvilcienus.

Iepirkuma priekšmetā ietilpst arī elektrovilcienu un dīzeļvilcienu uzturēšana 30 gadu periodā.

PV informē, ka uzņēmums plāno šim projektam piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu 142 400 000 eiro (99 680 000 latu) apmērā, kas ir pieejams plānošanas periodam no 2007. līdz 2013.gadam.

Saskaņā ar esošajiem plāniem pirmais testa vilciens sāks kursēt 2012.gada beigās un 2015.gadā būs pilnībā atjaunots elektrovilcienu parks un trešā daļa dīzeļvilcienu parka.

Satiksmes ministrs (SM) Kaspars Gerhards (TB/LNNK) norāda, ka šis ir viens no lielākajiem transporta nozares projektiem, ko plānots īstenot tuvāko gadu laikā. Ministrs vienlaikus arī izteicis cerību, ka konkursā piedalīsies Latvijas uzņēmumi.

PV ir lielākais iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumu operators Latvijā, kas veic pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu ar elektriskajiem un dīzeļvilcieniem. Ik dienas PV pārvadā vidēji 65 000 pasažieru, bet maksimāli noslogotajās dienās pārvadāto pasažieru skaits pārsniedz 100 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!