Ventspils mērs Aivars Lembergs lūdz ģenerālprokuroru Jāni Maizīti oficiāli apliecināt, ka Ģenerālprokuratūras rīcībā ir "Lemberga stipendiātu" saraksts, portālu "Delfi" informēja Lembergs.

"Esmu nosūtījis LR ģenerālprokuroram Jānim Maizītim oficiālu iesniegumu, kurā lūdzu ģenerālprokuroru oficiāli apliecināt, ka Ģenerālprokuratūras rīcībā ir "Lemberga stipendiātu" saraksts, no kura nepārprotami izriet, ka es, Aivars Lembergs, esmu devis konkrētām valsts amatpersonām kukuļus, lai tās pieņemtu konkrētus lēmumus manās interesēs," paziņojumā pauž Lembergs.

Vienlaikus viņš lūdz ģenerālprokuroru informēt, vai ir uzsākts kriminālprocess un tiek izmeklēta krimināllieta ar nosaukumu "Lemberga stipendiātu lieta".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Maizītis piektdien "Latvijas Radio" atzina, ka tā dēvētie Lemberga "stipendiāti" nav mīts vai politisko pretinieku izdomājums. "Daļa naudas saņēmēju apliecina, ka ir to saņēmuši," intervijā atzina Maizītis, norādot, ka izmeklēšanu sarežģī tas, ka tās personas, kas zina par naudas apriti, nesadarbojas ar izmeklētājiem, taču situācija varētu mainīties uz vēlēšanām, kad šie cilvēki varētu būt ieinteresēti sadarboties.

Tā saucamajā Lemberga "stipendiātu lietā" nopratināti vismaz 15 Saeimas deputāti. Ģenerālprokuratūra jau pirms diviem gadiem apstiprināja, ka prokuratūras rīcībā ir fakti un materiāli, kas liecina par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!