Foto: LETA

Saeimas populistu centieni par katru cenu apturēt Latvijas pievienošanos eiro apdraud valsts nākotni un ļoti līdzinās Vladimira Lindermana rīkotajam un Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atbalstītajam referendumam par valsts valodas statusa piemērošanu krievu valodai, uzskata "Vienotības" Rīgas vēlēšanu saraksta līdere Sarmīte Ēlerte.

Ja Zaļo un zemnieku savienības deputātes Ivetas Grigules un Saskaņas Centra faktiskā vadītāja Jāņa Urbanoviča vienošanās apturēt eiro ieviešanas likuma izsludināšanu īstenotos, tā varētu nopietni apdraudēt Latvijas izaugsmi, paziņojumā presei norādījusi Ēlerte.

"Populisti un "sarkanie" cenšas sašķelt sabiedrību, lai apturētu Latvijas attīstību, tiktu pie balsīm pašvaldību vēlēšanās un saglabātu varu Latvijas pilsētās. Šie centieni ir ļoti līdzīgi Lindermana - Ušakova referendumam pret latviešu valodu," paudusi Ēlerte.

Latvijas nacionālajiem un eiropeiskajiem spēkiem ir jāapvieno griba un rīcība, lai to nepieļautu, viņa norādīja. "Pievienošanās Eiropas virzošajam kodolam ir Latvijas nacionālajās interesēs. Tās apturēšana nav pieļaujama," viņa uzsvērusi.

Līdz ar to arī pašvaldību vēlēšanas 1.jūnijā "būs vēsturiska izvēle starp Latvijas attīstību Eiropā un populistu piedāvāto atpalicību, kas dārgi izmaksās gan ikvienam no mums, gan mūsu bērniem," ir pārliecināta Ēlerte.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputātei Ivetai Grigulei (ZZS) esot izdevies iegūt 34 deputātu atbalstu referenduma procedūras rosināšanai par Eiro ieviešanas likumu, paziņoja politiķe. Opozīcijas deputāte ir "par 99,9% pārliecināta", ka pirmdien, 4.februārī, šos parakstus būs iespējams savākt arī tehniski.

Apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs esot apsolījis 31 deputāta parakstus, ja Grigule nodrošinās trīs līdz četru deputātu parakstus, skaidroja deputāte.

Grigule ir risinājusi sarunas ne tikai ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), bet arī ar koalīcijas partiju trīs deputātiem, kurus gan nav nosaukusi.

Ziņots arī, ka Saeimas deputāti ceturtdien pēc pāris stundu garām debatēm atsaucās premjera Valda Dombrovska ( V) aicinājumam balsot atbildīgi un galīgajā lasījumā atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto un valdības akceptēto eiro ieviešanas likumu, kas nosaka kārtību pārejai no lata uz eiro.

Savukārt opozīcijas iebildumi un priekšlikumi rīkot plašākas diskusijas par eiro ieviešanas termiņu tika noraidītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!