Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās burukuģu un jahtu regates "The Tall Ships Races 2013" Rīgas posma dienās rīdziniekiem būs iespēja ne tikai iepazīties ar dažādas klases jahtām, burukuģiem un to ekipāžām, bet arī vērot regates dalībnieku aktivitātes mūsu pilsētā un piedalīties dažādos svētkos, kas tiek organizēti par godu lielajam notikumam.

Rīgas brīvostas pārvalde un birojs "LIVE Riga" gatavojas iesaistīt viesus dažādos sporta, izklaides un izziņas pasākumos, no kuriem vērienīgākais solās būt "Rīgas brīvostas festivāls" Kronvalda parka teritorijā 26. jūlijā no plkst. 11.00 - 18.30.

Pasākums tiek veidots ar mērķi iesaistīt starptautiskās regates dalībniekus sporta un izklaides atrakcijās, vienlaikus sniedzot rīdziniekiem aktīvas pasākuma vērotāja iespējas.

"Rīgas brīvostas festivāla" galvenais notikums būs tradicionālā "Kanāla Regate", kas katru gadu augustā notiek Rīgas pilsētas svētku ietvaros Bastejkalnā. Šoreiz jautrā sacensība ar ūdens velosipēdiem notiks Kronvalda parka kanāla posmā un tajā piedalīsies regates "The Tall Ships Races 2013" dalībnieki.

Rīdzinieki tiek aicināti atbalstīt regates "The Tall Ships Races 2013" dalībniekus mūsu ilggadējā un jautrajā tradīcijā, vienlaikus izbaudot pasākuma apmeklētājiem speciāli veidotās tematiskās zonas. Bez sportiskajām aktivitātēm, festivāla organizatoru plānos ir arī plaša izklaides programma gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Rīgas Brīvostas festivāla programma

(festivāla zonu izvietojumu skatuvēm skatiet zemāk kartē):

LIELĀ SKATUVE

11.00 - 12.00             Rīgas brīvostas festivāla atklāšana, Kanāla Regates komandu gājiens

12.00 - 12.45             Kaspara Vecvagara dziesmu programma bērniem "Ar mīļumu" (saimes un kopbūšanas dziesmas). Piedalās mūziķi Arnolds Kārkls, Uģis Vītiņš, Andris Grunte, Mārtiņš Linde, Ilze Grunte un vokāli Dace Vītola un Gundars Grasbergs;

12.45 - 13.00             Sacensību apskats

13.00 - 13.45             Uzstājas Roberts Gobziņš un grupa "Resnie Putni"

13.45 - 14.00             Sacensību apskats

14.00 - 14.45             Uzstājas muzikālā apvienība "Vintāža"

14.45 - 15.00             Sacensību apskats

15.00 - 15.45             Uzstājas grupa no Sanktpēterburgas "Otawa Yo"

15.45 - 16.00             Sacensību apskats

16.00 - 16.45             Uzstājas grupa "Latvian Blues Band"

16.45 - 17.00             Sacensību apskats

17.00 - 18.00             Dj

MAZĀ SKATUVE - RIGA RADIO TIEŠRAIDE

No plkst. 10.00 - 18.00  Rīga Radio dīdžeji izklaidēs pasākuma apmeklētājus ar atraktīviem jaunumiem no Rīgas brīvostas fetivāla notikumiem, intervēs starptautiskās burukuģu un jahtu regates dalībniekus, kas piedalās Kanāla Regatē, organizēs dāžādu mākslinieku uzstāšanos tiešraidē, kā arī iesaistīs pasākuma apmeklētājus dažādos atraktīvos konkursos.

SKATUVE "VĀRDA VIBRĀCIJA" (pie slavenā krievu dzejnieka Aleksandra Puškina pieminekļa uzstāsies dzejnieki, dīdžeji un mūziķi)

11.30 - 12.45      DJ Mr. Myster, koncertkokles pavadījums, dzeja bērniem;

13.00 - 13.30 Bērnu dzejas autore Inese Zandere un nacionālā teātra orķestra                    perkusionists M. Miļevskis ar marimbu;

13.45 - 14.15    Kārlis Vērdiņš ar bērnu dzeju, kas domāta arī pieaugušajiem. Pavada M. Miļevskis ar marimbu;

14.15 - 14.45     Ingas Gailes performance pianista pavadībā;

15.00 - 15.20  Saspēle starp dzejnieku Ivaru Šteinbergu un Kristapa Vanadziņa trio;

15.20 - 15.50    Pēteris Dragūns un Kristapa Vanadziņa trio;

16.05 - 17.00    Dzeja angļu valodā. Viesmākslinieku, dzejnieku saspēle ar Kristapa Vanadziņa trio;

17.00 - 17.30  Elektroniska performance, kas pārtaps dzīvajā izpildījumā. Uzstāsies Henriks Eliass Zēgners un grupa "Trupa" (Matīss Runtulis un Jānis Runģis)

P.S. Projekta "Vārda vibrācija" notikumu pārtraukumos no skatuves skanēs pavadījums austrumu cīņu paraugdemonstrējumiem, kas notiks turpat blakus esošajā "Relaksējošajā zonā austrumu noskaņās". Paraugdemonstrējumi notiks plkst. 12.45; 13.30; 14.45 un 15.50

SACENSĪBAS:

  

KANĀLA REGATE

No plkst. 12.00 - 17.00 starptautiskās burukuģu un jahtu regates "The Tall Ships Races" komandas piedalīsies Kanāla Regatē. Starts un finišs atrodas pie Rīgas brīvostas ēkas. Komandas cīnīsies par tituliem "Ātrākais Kanālbraucējs", "Elegantākā ekipāža", "Skumjais ūdensmalējs" un citām speciālbalvām.

VIRVES VILKŠANAS SACENSĪBAS

No plkst. 12.00 - 17.00 starptautiskās burukuģu un jahtu regates "The Tall Ships Races" komandas piedalīsies virves vilkšanas sacensībās. Sacensību vieta ir Kronvalda parkā pie Kalpaka bulvāra.

AKTIVITĀŠU ZONAS BĒRNIEM:

RADOŠĀ DARBNĪCA

Ar bērnu rokām īsta laiva pārtaps ziedu laivā - mazie mākslinieki kopā ar ģimeņu organizāciju mammamuntetiem.lv gleznos puķes un ziedu pļavas uz vairāk nekā 3 metrus garas koka laivas. Un tie, kas vēl neprot, iemācīsies, kā uzlocīt papīra kuģīti!;

  

ZILI BRĪNUMI

Zinātkāres centra "Zili Brīnumi" piedāvās kuģu darbnīcu bērniem. Šīs aktivitātes laikā bērniem būs iespēja speciālistu pavadībā pašiem izveidot savu kuģi ar balona dzinēju, kuru pēc tam varēs izmēģināt speciālā baseinā.;

  

PIEPŪŠAMĀS ATRAKCIJAS

bērnu laukumā pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas;

  

OSTAS SPĒLES

Biedrības "Cita Rīga" piedāvātais projekts ir izziņas spēles bērniem un pieaugušajiem, kas apmeklētājus iepazīstinās ar Rīgas ostu tās vēsturi un šodienu. Izglītojošā programma notiks aktraktīvā veidā - caur dažādām spēlēm, kur katra spēle būs veltīta kādam ostas attīstības posmam. Ceļojuma laikā piedāvāsim trīs dažādus spēļu veidus, kas jau ir kļuvuši ļoti iecienīti dažādos publiskajos pasākumos.)

AKTIVITĀŠU ZONAS PIEAUGUŠAJIEM:

  

RELAKSĒJOŠĀ ZONA AUSTRUMU NOSKAŅĀS

Tai Či un austrumu cīņu paraugdemonstrējumi un stundas, hennas zīmējumu studija, masāžas studija, āzijas virtuve Woki Toki. Šī zona atrodas pie Ķīnas klasiskā stila arkas);

  

KINO - TEĀTRIS

Rīgas brīvostas pārvaldes konferenču telpā 1. stāvā katru stundu notiks seanss, kura programmā būs ZĪMĒJUMU TEĀTRA improvizācija ar skatītāju iesaistīšanu, kā arī filmu "WHY RIGA" un "FREEPORT OF RIGA"  demonstrēšana;

  

INFORMĀCIJAS CENTRS UN JAUTRAIS MEDPUNKTS

Festivāla rīkotāju pārstāve Laura gādās par to, lai ikvienam būtu pieejama Rīgas brīvostas festivāla programma ar aktivitāšu zonu karti, palīdzēs orientēties notikumos, savukārt, medmāsa Perla un Dr.P.H. Cīrulis veiks Jūsu tehnisko veselības apskati;


SACENSĪBAS APMEKLĒTĀJIEM

Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja ne tikai sekot "The Tall Ships Races"  dalībnieku gaitām sacensībās virves vilkšanā un Kanāla Regatē, bet arī pašiem piedalīties sacensībās, kurās ir paredzēts plašs balvu klāsts labāko rezultātu ieguvējiem. Apmeklētāju sacensību sarakstā būs tādas disciplīnas, kā armreslings, klints kāpšana, sumo cīņas un rodeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!