Priekšrocības figūrai
Zaļā tēja satur kāliju, kura šai tējā ir 1,5 reizes vairāk nekā vīģēs. "Tievējošajiem" šis elements ir ļoti nepieciešams - tas stimulē aknu darbību, liekot tām izvadīt tauku sairšanas produktus un lieko šķidrumu. Zaļajā tējā ir četras reizes vairāk C vitamīna kā citronā un 10 reizes vairāk kā melnajā tējā. Tējas vitamīns ne tikai liek organismam aktīvāk dedzināt taukus, bet arī aizsargā no brīvajiem radikāļiem, kas radušies šai procesā.
C vitamīns ir aktīvs antioksidants, kas neļauj iznīcināt šūnu membrānas un molekulas, kuras atbalsta ādas kolagēnu. Tāpat tas kavē ādas nokarāšanos pēc notievēšanas. Runājot par P vitamīna daudzumu, kas ir populārs ar savu antioksidanta efektu un pastiprina C vitamīna iedarbību, tējas lapa apsteidz visus zināmos augus. Zaļā tēja satur organismam svarīgas aminoskābes, tādus mikroelementus kā fluors, jods, dzelzs, dažādas minerālvielas, starp kurām ir fosfors un kālijs, kas nepieciešami sirdsdarbībai.
Samazina apetīti
Zaļā tēja ir bagāta ar olbaltumvielām, līdz ar to tā ir ļoti sātīga. Atkarībā no tējas lapas, tā var saturēt no 15-25% olbaltumvielu. Daļēji tādēļ Ķīnā un Japānā tējas lapas aktīvi izmanto salātu, zupu gatavošanā vai gaļas tvaicēšanā. Pēc olbaltumvielu daudzuma tēja var līdzināties pupiņām. Zaļā tēja samazina apetīti, tā dod sāta sajūtu un pēc viegliem salātiem un zaļās tējas krūzes tev vairs negribēsies uzkost kotleti ar kartupeļu biezeni vai desertu. Bet, protams, tas nenozīmē, ka ar zaļo tēju var aizstāt pusdienas vai vakariņas.
Citi plusi
Tomēr ir arī negatīvā puse