Pašvaldības maldina tiesu, tās rīcība ir negodprātīga, bet pamatojumi – nesaprātīgi un nepatiesi. Tik kritiski Jelgavas novada pašvaldības darbu novērtējis Augstākās tiesas Senāts, atstājot spēkā spriedumu, ar kuru novadam jāatdod lietošanā nomniekam Vernonam Kiesneram labs zemesgabals Lielupes krastā. Viņš savukārt ir neizpratnē, kādu mērķu vārdā novada un pirms tam Valgundes pagasta vadība deviņus gadus tērējusi resursus, lai paturētu sev zemi, kuras vajadzību nespēj sakarīgi pamatot, ziņo "Zemgales Ziņas".

Rīdzinieks Kiesners uzvarējis tiesā, pierādot, ka pašvaldībai nav nekādu tiesību atteikt nodot lietošanā aptuveni 10 hektāru zemesgabalu, kas ieskauj viņa ģimenei jau piederošās mājas un zemesgabalu. Kiesners zemi tur iepriekš nomāja un izmantoja lauksaimniecībai. Viņš kopā ar ģimeni Lielpeitiņos vēlas pārcelties uz dzīvi pēc aiziešanas pensijā.

Runa ir par īpašumu līdzās Rīgas – Liepājas šosejai pie Peitiņu kapiem. Sākotnēji savstarpējā sarakstē, vēlāk tiesas ceļā toreizējā Valgundes pagasta vadība uzstāja, ka zeme tai nepieciešama "pašvaldības funkciju realizēšanai", kas būtu gan vecās kapsētas paplašināšana, gan autostāvvietas ierīkošana. Tomēr tiesa atzina, ka šie mērķi ir apšaubāmi vairāku iemeslu dēļ.

Proti, kapsētas tagadējā teritorijā ir daudz brīvas vietas jauniem apbedījumiem, kas tur gan notiek ļoti reti, bet līdzās jau ir paliels vecās un tagad neizmantotās šosejas posms ar asfalta segumu, kas var nodrošināt vietu pat vairākiem autobusiem. Taču būtiskākais – mitrajā pļavā, kas atrodas tiešā upes tuvumā, saskaņā ar Sanitārās inspekcijas atzinumu nemaz nedrīkst ierīkot kapus, turklāt pašvaldība nav veikusi nekādas darbības, kas šo vēlmi apliecinātu. Tiesa arī norādīja, ka pašvaldības kādreizējam lēmumam par to, ka konkrētais zemesgabals pieder tai, nemaz nav juridiska spēka. Zeme nebija arī nostiprināta Zemesgrāmatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!