Šonedēļ Latvijas iedzīvotājiem ir unikāla iespēja klātienē apskatīt auto, kas jauno auto tirgu tā pa īstam sasniegs vien šī gada rudenī. Šis auto, kurš ir nosaukts Spānijas ciema Tavaskanas vārdā – tas atrodas Pireneju kalnos Katalonijā gleznainā dabas ielokā. Savukārt auto pasaulē "Tavascan" ir otrais simtprocentīgi elektriskais auto "Cupra" modeļu saimē. Ja salīdzina to ar jau pazīstamo "Born", tas ir lielāks, jaudīgāks un arī vizuāli agresīvāks par savu mazāko brāli.

"Cupra" jau kopš saviem pirmsākumiem ir centusies savus klientus uzrunāt ar šķietami sīkām dizaina niansēm – dažādām detaļām, spoileriem un citiem knifiņiem, kuri piesaista acuskatienu. Arī jaunajam "Tavascan" ir, piemēram, sarežģītas formas un raksta diožu lukturi, kā arī caurspīdīgs spoilers, kurā iestrādāts izgaismots "Cupra" logo. Arī auto priekšdaļā dizaineri ir pacentušies padarīt šo jau tā zīmīgo auto vēl pamanāmāku.

Līdzīga aina paveras arī salonā: te ir jauna dizaina sportiski sēdekļi ar monolītām atzveltnēm, futūristiska paskata viduskonsole ar milzīgu monitoru. Dizaineri piestrādājuši arī pie salona apgaismojuma, līdz ar to radot "Tavascan" salonā atmosfēru, ko jo īpaši varēs izbaudīt diennakts tumšajā laikā.

Runājot par tehniku, "Cupra Tavascan" būs pieejams gan ar klasisko, gan visu riteņu piedziņu. Jauda – attiecīgi 286 vai 340 ZS. Jaudīgākajā versijā šis elektroauto ātrumu 100 km/h ļaus sasniegt vien 5,6 sekundēs, bet, neskatoties uz jaudas un dinamikas rādītājiem, "Tavascan", pēc ražotāja solījumiem, būšot gana taupīgs – aizmugurējo riteņu piedziņas versijā ar pilnu 77 kWh akumulatora uzlādi būs iespējams veikt līdz pat 550 km distanci. Savukārt 100 km sniedzamībai ātrās uzlādes stacijā būs nepieciešamas vien septiņas minūtes.

Baltijas mēroga pirmizrādi "Cupra Tavascan" piedzīvos jau šajā nedēļā – no 19. līdz 21. aprīlim – notiekošajā izstādē "Auto 2024" Ķīpsalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!