Foto: LETA / Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, no 19. līdz 21. aprīlim, Ķīpsalā norisinās ikgadējā starptautiskā izstāde "Auto", kas šogad piesaistījusi apmeklētāju milzu interesi, kā rezultātā sestdien kārtējā motokaskadieru šova laikā organizatori bija spiesti uz brīdi apturēt jaunu apmeklētāju ielaišanu hallē, jo "tika sasnigts maksimāli pieļaujamais apmeklējuma skaits izstāžu centrā".

Izstādi "Auto 2024" veido trīs tradicionālās sadaļas – "Jauni auto", "Mehānika" un "Auto Exotica". Tomēr šogad acīmredzami apmeklētāju vislielāko interesi piesaistījis motokaskadieru šovs no Somijas "Cageriders", kuri demonstrē elpu aizraujošus trikus "nāves bumbā" jeb sešus metrus augstā metāla režģa lodveida konstrukcijā. Sestdien tie uzstājās divas reizes – pulksten 13 un 16.

Ap pulksten 13, kad norisinājās motokaskadieru tās dienas pirmais šova numurs, izstādes organizatori savā oficiālajā "Facebook" profilā nāca klajā ar paziņojumu, ka "ir sasniegts maksimāli pieļaujamais apmeklējuma skaits izstāžu centrā", kas lika uz laiku apturēt jaunu apmeklētāju ielaišanu hallē, un atvainojās ikvienam apmeklētājam, kuram "nācās stāvēt negaidīti garās rindās", aicinot uz izstādi labāk nākt vakarpusē.

Kā norādīts Ķīpsalas starptautiskā izstāžu centra mājaslapā, abām hallēm kopējā ietilpība ir 10 tūkstošiem cilvēku, tomēr šis skaitlis atbilst tukšām hallēm, kurās nav iebūvēti ekspozīciju stendi, bet gan, piemēram, stāvkoncertiem. Izstādes organizatori norāda, ka nevar precīzi nosaukt, cik cilvēku hallēs bijis pulksten 13, jo biļešu kasēs pārdoto biļešu skaits tiek aprēķināts dienas beigās, tomēr lēš, ka tobrīd hallēs vienlaicīgi bijuši "daži tūkstoši cilvēku".

Motokaskadieru šovs notiks arī "Auto 2024" izstādes norises trešajā dienā, svētdien, 21. aprīlī, pulksten 12.30-13.00 un 14.30-15.00. Lai izvairītos no pamatīgiem sastrēgumiem un garām rindām, apmeklētājiem ieteicams ierasties krietni pirms vai drīz pēc "Cageriders" šova, kā arī ieejas biļetes iegādāties internetā.

"Šogad izstādē "Auto 2024" ir vairākas Baltijas mēroga jaunu auto modeļu pirmizrādes, krāšņa "Auto Exotica" ekspozīcija, kā arī iespaidīgs motokaskadieru šovs no Somijas, tādēļ ļoti novērtējam sabiedrības interesi par izstādi Ķīpsalā, jo tā patiešām ir daudzveidīga un interesanta. Esam saņēmuši arī atzinīgus vārdus no starptautiskajiem sadarbības partneriem, piemēram, Frankfurtes "Automehānikas" izstādes vadītāja, kurš bija ieradies uz izstādi "Auto 2024" un to augsti novērtēja," portālam "Delfi" komentē Gints Šāvējs, izstādes "Auto" vadītājs.

Pērn izstādi "Auto" trīs dienās apmeklēja kopumā 28 tūkstoši cilvēku, šogad šis skaitlis noteikti pārsniegšot 30 tūkstošus, prognozē izstādes organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!