Foto: Publicitātes attēli
Tirdzniecībā nonācis kārtējais britu karalienes Elizabetes II personīgais "Daimler" limuzīns – 1984.gada "Daimler Double Six". Šo automobili karaliene izmantoja neformālām vizītēm un privātiem izbraucieniem, turklāt pati tam sēdēja pie stūres.

Britu karaliene šo automobili Bekingemas pilī saņēma 1984.gada oktobrī. Šobrīd pārdošanā izliktajam "Daimler" limuzīnam ir 40 tūkstoš jūdžu nobraukums (66 tūkst. km), no kuriem pirmos divus līdz trīs tūkstošus veica rūpnīcas inženieri, lai pārliecinātos, ka karalienes auto ir vislabākajā kārtībā. Pati karaliene ar šo automobili nobraukusi 12 tūkstoš jūdžu (ap 19 tūkst. km).

Ar 12 cilindru motoru aprīkotajam "Daimler" limuzīnam ir pagarināta riteņu bāze salīdzinājumā ar standarta "Jaguar XJ", kā tam ir visas aprīkojuma opcijas. Turklāt speciāli karalienes vajadzībām tam ir uzstādītas arī bākugunis braukšanai konvojā, kā arī radio saziņas ierīce ar biroju. Šobrīd karalienes "Daimler" limuzīnam drošības nolūkā ir mainīta reģistrācijas numurzīme.

1990.gadā šo "Daimler Double Six" automobili karalienei nomainīja ar jaunu modeli, tāpēc šobrīd tirdzniecībā nonākušais eksemplārs atgriezās autoražotāja rīcībā. Pagaidām tas ir "Jaguar" muzeja īpašumā. Karalienes limuzīna cena publiski netiek atklāta, to pa tālruni varot uzzināt tikai "nopietni interesenti".

Britu karaliskajai ģimenei un "Daimler" automobiļiem ir ciešas saiknes. Tos saviem izbraucieniem aristokrāti izmantoja vēl no karaļa Džordža VI laikiem gadsimta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!