Vācu kompānija "Daimler AG" un "Robert Bosch GmbH" plāno paplašināt savu ilggadējo sadarbību un izveidot kopuzņēmumu, kas Eiropā nodarbosies ar elektromotoru izstrādi un ražošanu elektriskajiem automobiļiem.

Uzņēmumi parakstījuši nodomu protokolu un sākuši sarunas, lai izveidotu kopuzņēmumu (ar abiem vienādām daļām), ko plānots nodibināt jau šāgada pirmajā pusē.

Apvienojot savu kompetenci, abu uzņēmumu mērķis ir veicināt sasniegumus elektrisko dzinēju attīstībā. Saskaņā ar nodomu protokolu kopīgajai ražošanai jāsākas 2012.gadā. Paredzēts, ka izstrādātie un ar elektrību darbināmie motori tiks izmantoti "Mercedes-Benz" un "smart" markas elektriskajās automašīnās no 2012.gada. Turpmāka izstrādāto produktu pārdošana citiem auto ražotājiem būs "Bosch" kompetencē. Kopīgo darbību plānots attīstīt Štutgartes reģionā un Hildeshaimā, Ziemeļvācijā.

"Bosch" grupai kā vadošajam preču un pakalpojumu piegādātājam auto ražotājiem ir augsts zināšanu līmenis elektromotoru izstrādē, kuri sērijveidā jau tagad tiek ražoti Hildeshaimā.

Automobiļu ražotājam "Daimler" ir 20 gadu pieredze elektromobiļu, kā arī to galveno sastāvdaļu – elektrisko motoru un akumulatoru – ražošanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!