Foto: Publicitātes foto
2006. gada decembrī Toyota Industries Corporation ("TICO") prezidents Tecuro Tojoda (Tetsuro Toyoda) aizsāka Sapņu auto projektu ar mērķi mudināt jaunos inženierus īstenot monozukuri (ražošanu) ar nestandarta idejām. Projektā spēkus apvieno apmēram 40 jauni inženieri no dažādām biznesa nozarēm un sfērām, kuri izstrādā pilnīgi jaunu konceptautomobiļu plānus un prototipus, pamatojoties uz "sapņu auto" ideju.

Jaunākais Sapņu auto projekta komandas produkts ir KU:RIN - automobilis, ko darbina saspiests gaiss. Lai arī saspiestā gaisa dzinējs ir mazs un viegls, tas attīsta lielu jaudu ar izcilu paātrinājumu.

Nesen komanda mēģināja ar KU:RIN uzstādīt pasaules ātruma rekordu. 9. septembrī Japānas automobiļu izpētes institūta Širosato izmēģinājumu trasē Ibaraki prefektūrā KU:RIN sasniedza 129,2 km/h ātrumu. Komanda plāno pieteikt šo rezultātu Ginesa pasaules rekordam.

TICO ir pasaulē lielākais automobiļu gaisa kondicionētāju kompresoru ražotājs. KU:RIN dzinējā kompresors darbojas apgrieztā režīmā un dzen automobili uz priekšu, izplešot saspiestu gaisu. Līdz ar to KU:RIN ir videi draudzīgs automobilis, kam nav nepieciešama ne fosilā degviela, ne elektrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!