Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē nosaukti ikgadējā konkursa Eiropas Gada auto rezultāti. Šogad par galvenā titula ieguvēju tika atzīts "Opel Ampera", žūrijas vērtējumā apsteidzot pārējos finālistus – "Citroen DS5", "FIAT Panda", "Ford Focus", "Range Rover Evoque", "Toyota Yaris" un "Volkswagen up!".

"Opel Ampera" kustību nodrošina elektromotors. Enerģiju 40 līdz 80 kilometru distancei nodrošina 16 kWh litija jonu akumulatoru komplekts, kuru no tradicionālas elektrorozetes var uzlādēt aptuveni četrās stundās. Ja nav iespēju akumulatorus uzlādēt no elektrorozetes, tad par to parūpējas "Ampera" iekšdedzes dzinējs, kas darbojas tikai akumulatoru lādēšanai. Tādējādi ar vienu benzīna tvertni nobraucamo distanci var palielināt vēl par 500 kilometriem. Elektromotors jau no starta nodrošina 370 ņūtonmetru griezes momentu, bet tā jauda sasniedz 150 ZS. Līdz 100 km/h "Opel Ampera" paātrinās deviņās sekundēs un maksimāli spēj sasniegt 161 km/h.

Atgādinām, ka pērn par Eiropas Gada auto tika atzīts "Nissan Leaf" elektromobilis, bet iepriekšējos gadus – "VW Polo", "Opel Insignia" un "FIAT 500".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!