Itāliešu superauto "Pagani Huayra" uzstādījis apļa rekordu britu tālrādes kanāla "BBC" raidījuma "Top Gear" trasē. Rekorda brauciens tika demonstrēts raidījuma jaunās, jau 19. sezonas pirmajā epizodē aizvadītajā nedēļas nogalē.

Raidījuma komandas sacīkšu braucēja Stiga pilotētais "Pagani Huayra" trasi veica minūtē un 13,8 sekundēs, tādējādi pārspējot iepriekšējo rekordu par nepilnām divām sekundēm un no troņa gāžot līdzšinējo līderi "Ariel Atom V8".

Jāatzīmē, ka vēl ātrāki par "Pagani Huayra" šajā "Top Gear" trasē izrādījušies tikai "Pagani Zonda R" un "Ferrari FXX" (attiecīgi minūte un 8,5 sekundes un minūte un 10,7 sekundes), bet tā kā šie spēkrati nav sertificēti braukšanai pa koplietošanas ceļiem, tad tie netiek ņemti vērā rekordistu ieskaitē.

Atgādinām, ka "Pagani Huayra" ir "Zonda" modeļa pēctecis, kas aprīkots ar 700 zirgspēku jaudīgu sešlitru V12 dzinēju un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h šis itāliešu superauto paātrinās 3,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 370 km/h. Automobiļa cena ir miljons eiro.

Piedāvājam noskatīties saistīto "Top Gear" raidījuma sižetu ar "Pagani Huayra" apskatu un trases rekorda uzstādīšanu:

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!