Itāliešu kompānija "Pagani" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar savu jaunāko superauto "Huayra", kas savu nosaukumu ieguvis par godu vēja dievam. Plašākai publikai automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Pagani Huayra" aprīkots ar sešlitru V12 biturbo dzinēju, kas aizgūts no "Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series". Tā jauda sasniedz 700 zirgspēku (versijā "Sport" – 730 ZS), bet griezes moments – 1000 Nm. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Jaunais "Pagani" superauto no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 3,3 sekundēs un maksimāli sasniegs 370 km/h.

Īpašu uzmanību jaunā superauto izstrādē "Pagani" vērsis tā svaram un aerodinamikai. Konstrukcijā plaši izmantota oglekļa šķiedra, titāna sakausējums un kompozītmateriāli. Keramiskās bremzes aizgūtas no "Pagani Zonda R" sacīkšu auto. Rezultātā "Huayra" pašmasa ir 1350 kilogramu.

Tirdzniecībā "Pagani Huayra" nonāks jau šogad un maksās no viena miljona eiro. Atšķirībā no "Zonda" superauto, jaunais "Huayra" būs pieejams ne tikai Eiropā, bet arī Ziemeļamerikā, jo šī modeļa gadījumā panākta atbilstība Jaunās pasaules ekoloģiskajām un drošības prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!