Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu koncerni "General Motors" (GM) un "Ford" parakstījuši vienošanos par kopīgu deviņu un desmit pakāpju automātisko pārnesumkārbu izstrādi, vēsta "The Detroit News". Pēdējās desmitgades laikā tā ir jau trešā reizi, kad abi amerikāņu autobūves giganti vienojas kopīgā transmisiju izstrādē.

Kā savā preses paziņojumā norāda abas kompānijas, šī vienošanās ļaus ieekonomēt miljoniem dolāru jaunu pārnesumkārbu izstrādē, kā arī ļaus tirgū ieviest jaunus produktus daudz ātrāk. Jaunās transmisijas tiks izmantotas šo autoražotāju modeļiem visā pasaulē.

Jaunās transmisijas tiks uzstādītas kā vieglajiem, tā arī apvidus automobiļiem. Piemēram, ar deviņu pārnesumu automātisko transmisiju aprīkots "Ford" priekšpiedziņas modeļus, bet ar 10 pārnesumu – aizmugurējo riteņu piedziņas spēkratus.

Gaidāms, ka jaunās pārnesumkārbas izstrādās un ražošanā ieviesīs tuvāko trīs līdz četru gadu laikā. Tieši tik daudz laika GM un "Ford" sadarbībā bija nepieciešams, lai pirms aptuveni desmit gadiem kopīgi izstrādātu sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Atgādinām, ka pirms kāda laika vācu transmisiju ražotājs "ZF" paziņoja, ka pirmais tā deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu iegūs "Chrysler", kā arī "Jaguar" un "Land Rover". Pie desmitpakāpju automātiskās transmisijas šobrīd strādā arī dienvidkorejiešu "Hyundai" un "KIA".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!