Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Honda" sadarbībā ar sacīkšu komandu "Team Dynamics", kas ar šīs markas automobiļiem piedalās Lielbritānijas salonauto čempionātā BTCC, izstrādājuši zāles pļaujamo traktoru ar 110 zirgspēku motoru. Līdz 100 km/h šis "Honda Mean Hower" spējīgs paātrināties četrās sekundēs.

"Honda Mean Mower" izstrādāts uz 20 ZS jaudīgā "HF2620 Lawn Tractor" bāzes. Tomēr sportiskais prototips aprīkots ar litrīgo motoru no "Honda VTR 1000F Firestorm" motocikla. Tāpat jaudīgais zāles pļāvējs aprīkots ar sešpakāpju pārnesumkārbu, kuru var pārslēgt ar taustiņiem uz stūresrata, kā arī spēcīgas "ATV" bremzes un "Cobra" sēdekli.

Sportiskais zāles pļaujamais traktors sver 140 kilogramu, bet tā jaudas un masas attiecība ir 540 zirgspēku uz tonnu. "Honda Mean Mower" maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 160 km/h. Izplūdes sistēma rada 130 decibelu troksni. Neskatoties uz iespaidīgajiem dinamiskajiem raksturlielumiem, šis prototips saglabā savu pamatfunkciju – zāli tas spējīgs pļaut, braucot ar ātrumu līdz 24 km/h.

"Honda" un "Team Dynamics" neplāno "Mean Mower" ieviest sērijveida ražošanā. "Mūsu galvenais mērķis bija uzbūvēt aparātu, kādu neviens līdz šim nebija radījis. Lielākā problēma bija saglabāt zālespļāvēja oriģinālo veidolu un saglabāt iespēju pļaut zāli," paskaidrojis viens no projekta autoriem Pīts Krolls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!