Foto: Publicitātes foto
Hibrīda superauto "McLaren P1" kļuvis par absolūto rekordistu Nirburgringas trasē, Vācijā, apli nobraucot sešās minūtēs un 47 sekundēs. Pagaidām šis rekords oficiāli vēl nav apstiprināts.

Ar šādu apļa laiku "McLaren P1" pārspējis Nirburgringā ne tikai visus sērijveida automobiļus, ieskaitot īpaši vieglos "Radical SR8" un "SR8LM" par attiecīgi vienu un astoņām sekundēm, bet arī spēkratus bez pielaides koplietošanas ceļiem. No šāda tipa superauto ātrākais Nirbungringas trasē bija "Pagani Zonda R", kuru "McLaren P1" apsteidzis par nepilnu sekundi.

Atgādinām, ka septembra sākumā "McLaren P1" šo trasi spēja izbraukt septiņās minūtēs un četrās sekundēs. Tomēr autoražotājs paziņoja, ka negrasās ar šādu rezultātu samierināties, jo tas ir par piecām sekundēm lēnāks nekā sākotnēji plānots.

"McLaren P1" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas attīsta 916 zirgspēku jaudu. Tas apvieno V8 biturbo benzīna dzinēju un 179 ZS elektromotoru, litija jonu akumulatoru komplektu un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h šis spēkrats paātrinās 2,8 sekundēs, bet līdz 300 km/h – 16,5 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!