Foto: Publicitātes foto

Vācijas autoražotāja "BMW" dizaina nodaļa Ņujorkā – "DesignworksUSA" – izstrādājusi metro vilciena dizainu pēc Malaizijas pasūtinājuma. Kā apgalvo "BMW" dizaineri, šī vilciena dizaina izstrādē viņi iedvesmojušies no Kualalumpuras multikulturālās vides, kā megapolē mīt ap četriem miljoniem iedzīvotāju.

"BMW Group DesignworksUSA" prezidents Laurencs Šafers norāda, ka šī dizaina metro vilciens simbolizē pārliecību, tehnoloģisko līderību, progresu un drošību, kā arī dinamiskumu un spēku. Turklāt dizaineri šī vilciena konstrukcijā maksimāli izmantojuši diodes, lai samazinātu tā enerģijas patēriņu.

Malaizijai tiks izgatavoti pavisam 58 šādi vilcieni, kas ekspluatācijā tiks nodoti tuvāko mēnešu laikā. Tā kā vilcienam ir arī pilnībā autonoma vadība, tie spēs stacijās viens pēc otra piestāt ar trīsarpus minūšu intervālu. Katrs "BMW" metro vilciens spēs uzņemt līdz pat 1200 pasažieru.

Kā norāda Kualalumpuras pilsētas pārstāvji, šiem vilcieniem paredzēts 30 gadu dzīves cikls un tie ir par 95 procentiem pārstrādājami, tādējādi rūpējoties par ekoloģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!