Foto: Publicitātes foto
"Toyota Prius" hibrīds uzstādījis ekonomiskas braukšanas rekordu Nirburgringas trasē, kur citkārt autoražotāji sacenšas par ātrāko apļa laiku. Japāņu automobilis Vācijas leģendāro 20,8 kilometru trases apli nobraucis ar vidējo degvielas patēriņu 0,4 litri benzīna uz 100 km (salīdzinājumam – ražotāja norādītais vid. patēriņš ir 2,1 litrs). Šo distanci hibrīds nobraucis 20 minūtēs un 59 sekundēs.

Rekorda braucienā "Toyota Prius" hibrīdu pilotēja britu žurnālists Džo Klifords. Rekods tika izstādīts ar "Toyota Prius Plug-in" modifikāciju, kā akumulatori uzlādējami arī no mājsaimniecības elektroligzdas. Tāpat spēkrats bija aprīkots ar sērijveida aerodinamisko pakotni "TRD" un 18 collu riteņu diskiem ar 225/40 izmēra riepām.

Turklāt rekorda brauciena laikā trase nebija slēgta – tobrīd Nirburgringā bija atklātā treniņu sesija, kurā var piedalīties ikviens interesents. Tāpat "Prius" vadītājs ievērojis trases noteikumus, tostarp braucis ar ne mazāk kā 60 km/h ātrumu. Lai panāktu 0,4 litru benzīna vidējo patēriņu, pilots ar šo hibrīdu braucis ar vidējo ātrumu 64 km/h.

"Mēs nekādi nepilnveidojām automobili šim nolūkam. Vienkārši paņēmām pilnībā uzlādētu hibrīdu, uzstādījām riepas ar pazeminātu rites pretestību un nobraucām vienu apli," skaidro hibrīda pilots Klifords.

"Toyota Prius Plug-in" aprīkots ar 4,4 kWh litija jonu akumulatoru komplektu. Tikai ar elektroenerģiju 136 ZS jaudīgais hibrīds spējīgs nobraukt līdz 20 km distanci.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!