Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūsdienās varam tikai gremdēties nostalģiskās atmiņās par filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" ainās vērojamajiem laikiem, kad karstās vasaras dienās "žigulīša" braucēji no vasaras karstuma veldzējās pie atvērta auto loga.

Jauns, tehnoloģiski attīstīts laikmets un augstākas prasības komforta līmenim ienes korekcijas mūsu apkārtējās vides organizēšanā. Jāatzīst, ka iegādāties automašīnu bez kondicioniera tagad būtu teju neiespējami. Taču arī par tik pašsaprotamajiem ikdienas veldzētājiem ir jāzina dažas nianses un to ekspluatācijā jāņem vērā vairāki "knifi".

Lai nebūtu jāpiedzīvo karsta vasaras diena ar līdzbraucēju saucieniem: "Baigi karsts, attaisi logu!", bet par kondicionieri varētu kļūt vienīgi automašīnas logs, "Inchcape Motors Latvia" eksperts Roberts Daugavvanags-Vanags stāsta par svarīgāko, kam būtu jāpievērš uzmanība.

Pārbaudiet un uzpildiet tehnisko šķidrumu


Ja iemīļotais braucamais kalpo jau vairākus gadus, kaut reizi gadā būtu ieteicams pārbaudīt un nepieciešamības gadījumā papildināt saldētājaģentu kondicioniera sistēmā.

Regulāri mainiet salona gaisa filtru


Īpaša uzmanība būtu jāpievērš salona gaisa filtram, jo gadījumā, kad tiek traucēta gaisa plūsma caur salona gaisa filtru, kondicioniera efektivitāte nesniegs gaidīto rezultātu, un veldzēšanās prieki būs īsi.

Iznīciniet baktērijas kondicionētāja sistēmā


Blakus kalendāra ierakstam par festivāla apmeklējumu būtu jābūt arī atgādinājumam par kondicioniera gaisa pievada cauruļu apkopi. Tas nozīmē, ka reizi gadā tās ir ieteicams apstrādāt ar speciālu antibakteriālu aerosolu.

Par jaunu tradīciju būtu jākļūst ikgadējai gaisa filtra nomaiņai, jo tajā ar laiku sāk vairoties un zelt baktērijas, kā rezultātā salona gaisa filtrs no palīga kļūst par veselības un fiziskā stāvokļa bojātāju. Savukārt salona filtra izņemšana un "attīrīšana", padauzot to pret sienu, ir atzīstama par muļķīgu un bezjēdzīgu laika tērēšanu.

Nepārspīlē ar vēlamo gaisa temperatūru


Jāatceras, ka automašīnām, kas aprīkotas ar klimatkontroli, karstā laikā vēlamo salona temperatūru vajadzētu uzstādīt ne vairāk kā piecus līdz septiņus grādus pēc Celsija zemāku par āra gaisa temperatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!