Automobiļa autonomā stāvvietā novietošanas sistēma industrijā nav nekas jauns, tomēr pēdējo gadu laikā tā kļuvusi attīstītākā un populārāka tehnoloģija, kas sastopama arvien plašākos auto modeļu segmentos. Internetā popularitāti un cilvēku apbrīnu guvis video, kur kāds "BMW i3" braucējs demonstrē, kā viņa elektromobilis bez cilvēkiem salonā spējīgs patstāvīgi "noparkoties" paralēli brauktuvei.

Šī autonomā stāvvietā novietošanas sistēma "Parking Assistant" pieejama "BMW i3" papildus aprīkojumā. Tiesa, šī sistēma darbojas tikai tad, kad autovadītājs aktivizē un visu procesa laiku tur nospiestu attiecīgo pogu. Tomēr Austrijā kāds "BMW i3" braucējs šo nepieciešamību apgāja, pogu ar palīglīdzekļiem nofiksējot un pašam izlecot no spēkrata.

Atgādinām, ka "BMW i3" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 170 zirgspēku jaudu un konstantu 250 ņūtonmetru griezes momentu. Par papildus samaksu pieejams 650 kubikcentimetru motocikla dzinējs, kas attīsta 34 ZS. Tas paredzēts tikai akumulatoru uzlādei un tādējādi ļauj nobraucamo distanci palielināt līdz 300 km. No vietas līdz 100 km/h "BMW" elektromobilis paātrinās 7,2 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 150 km/h atzīmes. Šis elektromobilis Eiropā maksā no 34 950 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!