Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" pašlaik notiekošajā Patērētāju elektronikas izstādē (CES) Lasvegasā, ASV, prezentējusi 2. sērijas kupeju un 6. sērijas četrdurvju kupeju "Gran Turismo" ar autopilota vadības sistēmu.

"ConnectedDrive" sistēmu papildinošā "ActiveAssist" funkcija ir autoražotāja solis pretī īpaši drošai ceļu satiksmei. Lai arī "BMW" jau līdz šim ir demonstrējis autopilota sistēmas prototipus, jaunā funkcija automātiski atgriež automobili savā joslā, kad fiksē potenciālus draudus.

"ActiveAssist" sistēma kontrolē elektriskā pastiprinātāja stūri, akseleratoru un bremžu sistēmu. Kā norāda autoražotājs, biežu un strauju joslu maiņu šī sistēma ļauj paveikt ar īpašu precizitāti.

Tāpat šī sistēma nodrošina pilnībā automatizētu spēkrata novietošanu stāvvietā. Ultraskaņas sensori fiksē brīvu vietu un automātiski novieto tajā automobili, patstāvīgi pārslēdzot transmisiju, pielietojot akseleratoru un bremzes. Autovadītājam tajā laikā tikai jātur nospiesta sistēmas poga un jāseko līdzi, ka viss notiek droši.

Lai arī ar "ActiveAssist" automobiļa vadīšana ir daļēji automatizēta, "BMW" sola, ka drīzumā tā būšot arī pilnībā autonoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!