Foto: Publicitātes foto
Japānas ikgadējā konkursa Gada auto organizatori publicējuši žūrijas balsojuma rezultātus. Par "Japānas gada auto 2015" atzīts jaunās paaudzes "Mazda Demio" modelis, kas Eiropas tirgū pazīstams kā "Mazda2".

Skaidrojot balsojuma rezultātus, konkursa organizatori norāda, ka "Mazda Demio" ar "savu cenu, kvalitāti, tehnoloģijām un dizainu kliedē tradicionālo priekšstatu par japāņu mazajiem auto".

Par labāko ārpus Japānas ražoto automobili šajā konkursā atzīta "Mercedes-Benz" jaunā C-klase. Savukārt balvu par jauninājumiem saņēma elektromobilis "BMW i3". Kompakto automobiļu ieskaitē titulu izcīnīja "Honda N-WGN".

Savukārt speciālo balvu Japānas Gada auto konkursa organizatori piešķīra autoražotāja "Toyota". Kompānija šādu godu izpelnījusies, jo spējusi sērijveida ražošanā ieviest automobili, kas degvielā izmanto ūdeņradi.

Japānas Gada auto žūrijā ir 60 cilvēku. Šāgada konkursā uz galveno titulu pretendēja 17 vietējā ražojuma jaunie auto modeļi un 21 – ārvalstu.

Pērn par "Japānas Gada auto 2014" tika atzīts septītās paaudzes "Volkswagen Golf" – pirmo reizi pēdējo 34 gadu laikā šajā konkursā bija uzvarējis kāds ārvalstīs ražots automobilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!