Foto: Publicitātes foto
Tokijas autoizstādē tika nosaukts Japānas Gada auto galvenā titula ieguvējs. Pirmo reizi konkursa 34 gadu pastāvēšanas vēsturē uzvarējis ārvalstu autoražotājs – par Japānas Gada auto tika atzīts septītās paaudzes "Volkswagen Golf" modelis.

Konkursa žūrija, kurā ir 60 biedru, "Volkswagen Golf" modelim pavisam piešķīra 504 punktus. Otro vietu Japānas Gada auto konkursā ieguva jaunais "Honda Fit" (citviet pasaulē pazīstams ar nosaukumu "Honda Jazz") ar 373 punktiem. Trešajā pozīcijā ierindojās "Volvo V40" hečbeks ar 167 punktiem.

"Volkswagen" markas automobiļu imports Japānā tika uzsākts pirms 60 gadiem. Kaut arī septītās paaudzes "Golf" jau pērn tika atzīts par Gada auto pasaules un Eiropas mēroga konkursos, uz analoģisku titulu Japānā tas kandidēja tikai šogad, jo tā tirdzniecība Japānā tika uzsākta šovasar. Līdz oktobrim Japānā jaunais "Golf" modelis bija realizēts jau 13 tūkstošos vienību.

Atgādinām, ka pērn Japānā par Gada auto tika atzīts apvidus automobilis "Mazda CX-5". Dalītā otrā un trešā vieta bija "Toyota GT 86" un "Subaru BRZ", bet ceturtā – jaunās paaudzes "BMW" 3. sērijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!