Loģistikas uzņēmums "Kurbads" internetā publicējis video, kurā demonstrē "BMW" hibrīda superauto "i8" transportēšanu Latvijā. Vismaz viens "BMW i8" ir jau pārdots Latvijā.

"BMW i8" ir pirmais šīs markas videi draudzīgais sporta automobilis ar hibrīda dzinēju. Šis transportlīdzeklis Latvijas un arī Eiropas satiksmē ir ārkārtīgs retums, kas uzreiz pievērš interesentu uzmanību ar savu futūristisko dizainu. Pasaulē līdz 2014. gada oktobrim bija pārdotas pavisam 760 vienības.

Elektromotors, kas enerģiju iegūst no 7,1 kWh litija jonu akumulatoriem, vilkmi novada uz priekšējiem riteņiem, bet trīscilindru 1,5 litru benzīna turbomotors dzen aizmugurējos riteņus. Tādējādi "BMW i8" ir pilnpiedziņas automobilis.

Elektromotors attīsta 131 ZS lielu jaudu. Darbojoties tikai ar elektrību, automobilis var nobraukt aptuveni 35 kilometrus, bet maksimālais ātrums, izmantojot elektroenerģiju, ir ierobežots uz 120 km/h. Akumulatorus ir iespējams pilnībā uzlādēt četrās stundās.

Kopā ar benzīna motoru auto attīsta 362 ZS. "BMW i8" modelim izsvarojums pa riteņu asīm ir ideālā proporcijā . Tāpat tam ir zemākais smaguma centrs no visiem BMW automobiļiem, ļaujot sasniegt lielisku pagriežamību, efektīvu bremzēšanu, kā arī uzlabotu dinamiku – līdz 100 km/h auto paātrinās 4,5 sekundēs.

Virsbūve ir veidota no oglekļa šķiedras un atvieglināta alumīnija, līdz ar visiem smagajiem akumulatoriem auto svars ir tikai 1485 kg. Auto ir viegls, bet būvēts ar visaptverošu drošības koncepciju no visdažādākajiem materiāliem.

Tas ir aprīkots ar visām jaunākajām BMW kompānijas sistēmām un palīgierīcēm, ieskaitot parkošanās sensoru, brīdināšanas sistēmu par gājējiem ceļa tuvumā, pašreizējās satiksmes noslogotības rādītājiem un daudzām citām programmām.

Vācijā jauns "BMW i8" maksā no 126 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!