Foto: AFP/Scanpix

Šanhajas starptautiskās autoizstādes organizatori aizlieguši bērniem apmeklēt šo pasākumu, vēsta izdevums "China Daily".

Autoizstādes organizatori atteikušies paskaidrot šāda lēmuma iemeslu, tikai norāda, ka jaunievedums esot "drošības nolūkos". Vecums un citi kritēriji, pēc kuriem izstādes apsardze ieeju atteiks, pagaidām netiek precizēti.

Izdevums "China Daily" pieļauj, ka aizliegums varētu būt saistīts ar incidentu, kas marta sākumā notika "Tesla Model S" jaunās versijas prezentācijā Pekinā. Stendā bija izlikti divi elektromobiļi ar atvērtām durvīm, vienā no tiem iekāpa piecgadīgs puika un iedarbināja motoru. Elektromobilis uzsāka kustību un notrieca tā priekšā esošos bērnu ratiņus. Bērnu no ratiņiem paspēja izcelt vēl pirms automobilis tajos ietriecās.

Savukārt iepriekš kļuva zināms, ka Šanhajas autoizstādes rīkotāji aizlieguši sievietes - modeles, kuras pozē pie izstādes eksponātiem. Pēc izstādes organizatoru domām, modeles novērš apmeklētāju uzmanību no pašiem automobiļiem, bet viņu pieticīgais apģērbs "pārkāpj sabiedrības morālās normas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!