Foto: Publicitātes foto
Tirdzniecībā Austrālijā nonācis 1999. gada izlaiduma "Nissan GT-R" speciālajā "Z-Tune Nismo" versijā. Šis superauto novērtēts par vairāk nekā 750 tūkstošiem Austrālijas dolāru (537 555 eiro). Automobilis ir unikāls ar to, ka tas ir viens no 19 speciālās "Z-Tune" sērijas eksemplāriem, turklāt ar pirmo kārtas numuru, ko izgatavojusi "Nissan" sporta nodaļa "Nismo".

"Nissan GT-R Z-Tune Nismo" ir speciālā "Skyline" (R34 – rūpnīcas indekss) sērija, kas 2005. gadā tika izgatavota par godu "Nismo" nodaļas 20 gadu jubilejai. Ņemot vērā, ka tobrīd jau bija aizritējuši trīs gadi, kā R34 bija noņemts no ražošanas līnijas, "Nismo" nācās jau saražotos automobiļus atpirkt no īpašniekiem.

Autoražotājs atpirka 12 šī modeļa automobiļus, kuru nobraukums nebija lielāks par 30 tūkstošiem kilometru. Vēl septiņi "Z-Tune" modifikācijas spēkrati tika izgatavoti pēc R34 īpašnieku pasūtinājuma. Iecerēto 20 vienību sēriju neizdevās noslēgt, jo "Nismo" nespēja atrast vēl vienu spēkratu, kas atbilstu viņu kritērijiem un kā īpašnieks būtu ar mieru to pārdot.

"Z-Tune" modifikācija no standarta versijas atšķiras ar motora darba tilpumu, kas no 2,6 litriem palielināts līdz 2,8 litriem, un turbīnu, kas no standarta tika aizstāta ar sacīkšu automobilī "GT-R GT500" izmantoto. Rezultātā motora jauda tika palielināta līdz 500 zirgspēkiem. Pilnpiedziņas superauto no vietas līdz 100 km/h spēja paātrināties četrās sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!