Foto: Publicitātes foto

Mikroautobusi "Nissan NV200" ieguvuši sertifikāciju Ņujorkā un kļuvuši par šīs ASV pilsētas oficiālo taksometru. No 1. septembra taksometru parku īpašniekiem savi novecojušie spēkrati jānomaina uz "Nissan NV200" vai arī pret kādu citu no pilsētas varasiestāžu apstiprinātā saraksta.

"Nissan NV200" par oficiālo Ņujorkas taksometru kļuvis pilsētas programmas "Taksometrs rītdienai" ietvaros. Šī modeļa ekspluatācijas uzsākšana Ņujorkā tika pastāvīgi atlikta jau no 2011. gada – taksometru parki tiesā pārsūdzēja pilsētas vadības lēmumu "Nissan" mikroautobusus padarīt par vienīgo pasažieru pārvadājumiem atļauto modeli. Tomēr tiesa apstirpināja pilsētas iniciatīvu.

Automobiļu sarakstā, kuru Ņujorkas mērija šobrīd apstiprinājusi kā pilsētā izmantojamos taksometrus, vēl ir hibrīda "Lexus RX" un "Toyota Highlander" apvidnieks, "Toyota Prius", kā arī ar benzīna dzinējiem aprīkotie "Dodge Grand Caravan", "Toyota Sienna" un "Ford Transit Connect".

"Nissan NV200" aprīkots ar 131 zirgspēka jaudīgu benzīna dzinēju, kas sajūgts ar "Xtronic" variatora transmisiju. Pēc ražotāja datiem, pilsētā šis mikroautobuss patērējot 11,8 litrus benzīna uz 100 km.

Ņujorkā pašlaik jau tiek ekspluatētas aptuveni 800 vienības "Nissan NV200" taksometru. Pavisam pilsētā ir reģistrēti 13 600 taksometru. Ik gadu taksometru parki nomaina trīs tūkstošus novecojušu automobiļu. Tuvākajā nākotnē "Nissan NV200" īpatsvars Ņujorkas pasažieru pārvadājumos sasniegšot 80% – pārējie 20% būšot hibrīdi un modeļi, kuri pārbūvēti invalīdu vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!