Foto: Publicitātes foto

Jau trešais Baltijas mērogā organizētais "TopGear" Godalgu brauciens un jauno automobiļu vērtēšana šogad sāksies piektdien, 2. oktobrī, Viļņā un noslēgsies 8. oktobrī Tallinā, kur tiks paziņoti Goldagu ieguvēji dažādās nominācijās.

Gandrīz nedēļu ilgajā braucienā Baltijas "TopGear" žurnālu redaktori, lūgtie lasītāji un nozares speciālisti izmēģinās interesantākos šogad tirgū nonākušos jaunos automobiļus. Godalgu brauciens ir kā rudens ražas svētki, kad "TopGear" atskatās uz iepriekšējos 12 mēnešos izmēģinātajiem spēkratiem un izvēlas labākos dažādās nominācijās.

"TopGear" no citiem automobiļu apskatniekiem atšķiras ar savu netradicionālo pieeju četrriteņu draugiem. Un nav svarīgi, vai tas ir 10 tūkstoš eiro vērts pilsētas satiksmei paredzēts automobilis vai desmitkārt dārgāks sacīkšu trasei paredzēts bolīds.

Godalgu braucienam sākoties Viļņā, līdz Tallinai gandrīz 20 spēkratu karavāna paspēs nodedzināt tūkstošiem litru degvielas un vairākus pārus riepu, izmēģinot šos spēkratus kā uz asfalta, tā arī grants seguma ceļiem. Katru vakaru "TopGear" karavāna piestās kādā no Baltijas lielākajām pilsētām (Viļņā, Šauļos, Panevēžā, Jelgavā, Rīgā, Siguldā, Tartu un Tallinā), kur vietējie iedzīvotāji varēs klātienē aplūkot jaunākos automobiļus un vērot dažādus priekšnesumus.

Žūrijā būs deviņi "TopGear" redakcijas pārstāvji no visām trim Baltijas valstīm, žurnālisti no visiem Baltijas valstu portāliem "Delfi", kā arī citu mediju žurnālisti, kā arī motorsporta un izklaides industrijas pārstāvji.

Papildus galvenajam titulam "Best Car of the Year" (Baltijas Gada auto) tiks noskaidroti uzvarētāji arī atseviškās nominācijās – sportiskākais, gudrākais, cenā saprātīgākais u.c. Automobiļi tiks vērtēti 10 punktu skalā, kur "1" nozīmē, ka spēkrats finišu nesasniedza (piemēram, aizdegās pa ceļam), bet augstākā atzīme "10" – pilnību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!