Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes "Mitsubishi Pajero" apvidus automobiļa izlaide atlikta uz nenoteiktu laiku, intervijā izdevumam "Stuff" pastāstīja japāņu autoražotāja prezidents un ģenerāldirektors Tetsuro Aikava.

Tomēr "Mitsubishi" ģenerāldirektors mierina, ka pašreizējās paaudzes "Mitsubishi Pajero" ražošana tiks turpināta. Uz jautājumu, vai ar to viņš dod mājienu, ka tas varētu kļūt par pēdējo "Mitsubishi" lielo apvidus automobili, japāņu autoražotāja vadītājs atbildēja: "Es tā neteicu. Ar to biju domājis, ka "Pajero" turpinās ražot vēl kādu laiku".

Kā iemeslu jaunās paaudzes "Mitsubishi Pajero" ieviešanas atlikšanai Aikava min stingrās ekoloģiskās normas, kas Eiropas Savienībā spēkā stāsies no 2020. gada, kā arī apvidus automobiļa pārlieku lielo svaru.

"Mitsubishi" vadītājs atklāj, ka pašlaik autoražotājs strādā pie jauna apvidus automobiļa, kas markas piedāvājumā tiks pozicionēts starp "ASX" un "Outlander" modeli. Tas būs izgatavots uz "Outlander" platformas un būšot pozicionēts kā greznāks apvidnieks.

Saskaņā ar "Mitsubishi" attīstības plānu autoražotājs pilnībā atteiksies no sedanu ražošanas un koncentrēsies uz apvidus automobiļiem ar hibrīda spēka agregātu. Industrijas eksperti gan pieļauj, ka tas varētu nozīmēt, ka "Mitsubishi" varbūt ir arī pārtraucis "Pajero" plānotā pēcteča izstrādi.

Šāgada sākumā medijos izskanēja informācija, ka drīzumā tikšot prezentēts jaunās paaudzes "Mitsubishi Pajero". Martā kļuva zināms, ka autoražotājs ar tamlīdzīga automobiļa prototipu veic izmēģinājuma braucienus pa koplietošanas ceļiem, bet maijā mediji vēstīja, ka jaunais "Pajero" būšot pirmais "Mitsubishi" modelis, kā multimediju sistēma atbalstīs "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu.

Tomēr jau augustā tika prezentēts jaunais "Pajero Sport". Sākotnēji tika pieļauts, ka tas tiks prezentēts pēc jaunā "Pajero".

Atgādinām, ka pašreizējais ceturtās paaudzes "Mitsubishi Pajero" tiek ražots no 2006. gada. Latvijā tas pieejams ar 3,2 litru dīzeļdzinēju un maksā no 42 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!