Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mitsubishi Motors" prezentējusi jaunās, nu jau trešās paaudzes "Pajero Sport" modeli. Apvidus automobilim ieguvis arī jaunu dīzeļdzinēju un transmisiju, kā arī plašākas aprīkojuma iespējas.

Jaunā "Mitsubishi Pajero Sport" kopgarums ir 4785 mm, platums – 1815 mm; bet augstums – 1805 mm. Tādējādi tas ir par 90 mm garāks un par pieciem milimetriem augstāks nekā priekštecis. Riteņu garenbāze palikusi līdzšinējā – 2,8 metri. Klīrenss sasniedz 218 milimetrus.

Trešās paaudzes "Mitsubishi Pajero Sport" izgatavots uz "L200" pikapa bāzes, kas debitēja 2014. gada novembrī. Eksterjera dizains ieturēts "Dynamic Shield" stilā, kas izmantots arī atjauninātajam "Outlander" modelim.

Apvidus automobili būs iespējams aprīkot ar jauno 2,4 litru dīzeļdzinēju, kā jauda pagaidām netiek atklāta. Piemēram, "Mitsubishi L200" pikapā šis motors ir pieejams divos jaudas variantos – ar 153 ZS (380 Nm) vai 181 ZS (430 Nm).

Dīzeļdzinējs ir sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas esot izstrādāta speciāli "Pajero Sport" modelim. Autoražotājs norāda, ka jaunā transmisija ļāvusi degvielas patēriņu samazināt par 17 procentiem.

Tāpat jaunajam "Mitsubishi Pajero Sport" ir modernizēta pilnpiedziņas sistēma, jauns bezceļu braukšanas režīms "Off Road", kā arī kalnā braukšanas elektroniskais asistents. "Pajero Sport" spējīgs braukt līdz 70 centimetru dziļā ūdenī.

Jaunā "Mitsubishi Pajero Sport" aprīkojumā tiek piedāvāta sadursmes novēršanas sistēma, aklo zonu indikatori un video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru. Tāpat apvidniekam būs elektroniskā stāvbremze, divjoslu klimata kontrole, kā arī apsilde stūresratam un sēdekļa otrajai rindai.

Jau šoruden jaunais "Mitsubishi Pajero Sport" nonāks tirdzniecībā Taizemē, bet citu valstu tirgos tas gaidāms vēlāk.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!